10 abilităţi de supravieţuire pe care străbunicii tăi le cunoşteau

Comments (0) Oameni

10 abilităţi de supravieţuire pe care străbunicii tăi le cunoşteau

Societatea noastră modernă este foarte dependentă de “sistem”. Pentru a supravieţui ne bazăm pe servicii care permit alimentarea cu electricitate, apă şi gaze naturale. Ne bazăm însă şi pe un lanţ de aprovizionare fără de care nu am avea nici computere şi nici alimente, iar situaţia nu pare să se amelioreze.

Generaţiile anterioare ştiau mult mai multe despre relaţia cu natura şi despre modul de producţie al alimentelor. Aceste abilităţi nu mai sunt însă necesare într-o societate modernă. Dar, în cazul unui dezastru aceste abilităţi ar putea fi din nou la mare căutare. Iată în continuare 10 abilităţi pe care străbunicii nostril le stăpâneau foarte bine.

  1. Cultivarea legumelor

În timpul celui de-al doilea război mondial oamenii erau încurajaţi să planteze legume în grădinile proprii. Aceste grădini erau necesare pentru supravieturirea oamenilor, din cauza crizei de alimente. Deşi acest obicei a supravieţuit şi după rezboi, cu timpul tot mai mulţi oameni au renunţat la a-şi cultiva legumele.

  1. Creşterea animalelor

Numărul de animale pe care îl poate avea cineva care locuieşte într-un oraş a fost limitat după revoluţia industrială, aşa că din ce în ce mai puţini oameni au decis să crească animale domestice. Creşterea puilor, a iepurilor sau a caprelor este foarte diferită faţă de cea a pisicilor sau a câinilor şi este nevoie de mult mai multe cunoştinţe.

  1. Sacrificarea animalelor

Creşterea animalelor este diferită faţă de sacrificarea lor şi foarte puţini oameni mai cunosc aceste procedee. Sacrificarea improprie a animalelor poate cauza boli şi poate duce la pierderea unor importante cantităţi de carne.

  1. Conservarea alimentelor

Puţine persoane îşi mai conservă mâncarea, deşi străbunicii nostril utilizau mai multe tehnici precum afumarea pentru a asigura necesarul de alimente pe perioada iernii. Astăzi, puţini oameni mai cunosc astfel de metode şi mai puţini au echipamentele necesare.

  1. Arta fierăritului

Deşi s-ar putea crede contrariul, încă mai avem nevoie de fierari. În cazul unei furtuni electromagnetice în urmă căreia am rămâne fără electricitate, aceste abilităţi i-ar ajuta pe oameni să îşi repare uneltele.

  1. Tâmplăria

Toată lumea ar trebui să stie să efectueze reparaţii de baza ale locuinţei. În cazul unui dezastru natral, s-ar putea să ajungem în situaţia în care să nu ne mai putem adăposti în casă. Tâmplăria ne ajută să construim şi obiecte de mobilier.

  1. Reparaţii mecanice simple

Există o mulţime de scenarii în care maşină personală să aibe nevoie de reparaţii. Aceste abilităţi ne pot ajuta să reparăm şi alte dispozitive, precum maşină de tuns iarba sau drujba.

  1. Medicină naturistă

Deşi doctorii îşi fac meseria de câteva milenii, doar în ultimii ani aceştia au avut la dispoziţie un număr atât de mare de produse farmaceutice. Cu câteva generaţii în urmă, femeia era cea care cunoştea remedii naturiste pentru o mulţime de afecţiuni.

  1. Călăritul

Călăritul este mult mai complicat decât pare iar în cazul în care automobilele nu vor mai putea fi utilizate, această activitate, privită azi că şi un mod de relaxare, ar putea deveni utilă.

  1. Vânatul

Această activitate necesită o mulţime de cunoştinţe despre comportamentul fiecărui anumal şi necesită şi răbdare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close