14 aspecte psihologice uimitoare pe care trebuie să le știți

Comments (0) Oameni

aspecte psihologice

Psihologia are reputația de a fi un domeniu care confirmă pur și simplu lucrurile pe care le cunoaștem deja despre noi înșine. De fapt, uneori te ajută să afli lucruri pe care nu le știai despre tine. Iată câteva aspecte psihologice uimitoare pe care toată lumea ar trebui să le cunoască.

 1. Cântecul preferat este legat de un eveniment care ne-a provocat o emoţie puternică. Acest lucru se aplică pentru dvs. și pentru toți ceilalți.
 2. Muzica influențează modul dvs. de gândire. Acest aspect este normal. O cercetare efectuată de Universitatea din Groningen a arătat că muzica are un efect deosebit asupra a ceea ce percepeți.
 3. Cu cât investești mai mult în alții, cu atât vei fi mai mulțumit.
 4. Trebuie să investiți bani mai degrabă în experiențe care te fac fericit decât în lucruri. Trebuie să aduni amintiri, nu obiecte.
 5. Majoritatea populaţiei suferă profund şi tot mai mult de depresie, anxietate și abuz de substanțe.
 6. Unele dintre practicile religioase reduc stresul. Potrivit unei cercetări, s-a arătat că oamenii care îşi dedică timp rugăciunii și meditaţiei suferă de obicei de mai puțin stres.
 7. Banii nu aduc mulţumire şi fericire decât dacă câştigi 75 000 de dolari pe an. 75000 de dolari pe an este suma care poate aduce împăcare, nici mai mult nici mai puţin.
 8. Dacă sunteți mulțumiţi de oamenii din jur, veți fi mulțumiți şi de voi înşivă. Acest fapt nu ar trebui să ne surprindă.
 9. Grupurile cu vârsta cuprinsă între 18 și 33 de ani sunt foarte stresate. Munca, educația și familia pot fi foarte stresante.
 10. Trebuie să te convingi că ai dormit bine. Efectul placebo ne poate aduce mai multă energie decât credem.
 11. Oamenii inteligenți se pot subestima și oamenii ignoranți cred că sunt isteți. Acest lucru este cunoscut ca efectul Dunning Kruger și este autentic.
 12. Dacă vă amintiți un eveniment anterior, de fapt vă amintiţi momentul când v-aţi amintit ultima dată acel lucru. Amintirile noastre pot dispărea și pot deveni distorsionate în timp.
 13. Dacă gândești într-o altă limbă, deciziile tale vor fi mai raţionale. S-a observat că națiunile coreene care au gândit în altă limbă străină și-au diminuat tot mai mult prejudecățile.
 14. Când îți anunți obiectivele, vei avea mai mult succes. Acesta este un fapt. Cercetările au dovedit că cei mai mulţi oameni care îşi anunţă intenţiile îşi pot atinge obiectivele mai repede.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close