Invenții uimitoare, care au făcut lumea un loc mai bun

Comments (0) Oameni

inventii inedite

Trebuie să recunoaștem, tehnologia este uimitoare. Pare că în fiecare săptămână o echipă de genii vine cu ceva nou care va schimba felul în care trăim în moduri pe care nu ni le-am fi imaginat vreodată. În timp ce multe din acele tehnologii noi nu au alt scop în afară de a ne face viețile mai simple, mai distractive sau mai sigure, unii inventatori își folosesc toată puterea creativității lor pentru a face o lume mai bună. Am adunat câteva idei incredibile care au fost puse în practică în 2016.

  1. O dronă care oferă ajutor în zonele izolate

inventii inedite

Dronele sunt peste tot în zilele noastre și au devenit atât de obișnuite încât chiar și un copil mic le poate recunoaște. Cu toate acestea, The Puncer nu este o dronă obișnuită. Rama este realizată din placaj care poate fi folosit ca lemn de foc, aripile sale sunt ambalate cu harnă și huse de protecție care se pot dubla ca adăpost și pot purta chiar și un volum util de obiecte esențiale. Windhorse Aerospace, compania din spatele Pouncer, a proiectat drona pentru a revoluționa ajutorul în urma dezastrelor naturale și speră că conceptul va deveni realitate în 2017.

  1. Scaunul cu rotile all-terrain pentru țările în curs de dezvoltare

inventii inedite

Scaunele cu rotile pot fi o necesitate absolută pentru persoanele cu mobilitate limitată. În lumea occidentală, este adevărat că cineva care depinde de un scaun cu rotile sau de un scuter mobil poate naviga în împrejurimile sale, dar pentru persoanele din regiunile în curs de dezvoltare, scaunele cu rotile tradiționale sunt adesea inutilizabile pe terenul dur și rural. SafariSeat speră să rezolve această problemă cu scaunul cu rotile pentru toate tipurile de terenuri și cu costuri reduse. Scaunul rulant robust este acționat de pârghii de mână, iar roțile sale foarte mari fac ca mișcarea pe teren accidentat să fie o briză.

3. O testare Zika low-cost, super-fast

inventii inedite

Epidemia Zika a afectat întreaga lume, pe măsură ce virusul s-a răspândit în America de Sud în 2015 și 2016. Ceea ce a făcut virusul deosebit de dificil de combătut a fost lunga perioadă de timp necesară pentru a diagnostica o persoană bolnavă. Ceea ce dura odată câteva zile poate fi făcut acum în numai trei ore datorită cercetătorilor ingenioși de la MIT. Testul pe suport de hârtie prezintă o serie de puncte purpurii care devin galbene atunci când sunt expuse probelor de sânge care conțin virusul – este atât de simplu. Cea mai bună parte? Testul costă numai 1 $.

     4. Un aer condiționat fără electricitate

inventii inedite

Există câteva lucruri care te fac să te simți mai bine decât să pornești aparatul de aer condiționat într-o zi fierbinte de vară și să simți briza rece pe pielea fierbinte. Eco-cooler a fost inventat cu scopul specific de a aduce luxul aerului condiționat țărilor în curs de dezvoltare – și nu ar putea fi mai simplu. Dispozitivul este fabricat din sticle de plastic înjumătățite care sunt aranjate pe o placă asemănătoare grilei, care este apoi instalată într-o colibă ​​ca un geam. Când o briză fierbinte lovește panoul, gâtul fiecărei sticle direcționează și comprimă fluxul fierbinte, răcindu-l dramatic. Această invenție simplă poate scădea temperaturile în interiorul unei colibe cu până la 5 grade Celsius. O serie de comunități rurale din Bangladesh au instalat deja sistemul, care este o soluție uimitoare ecologică pentru comunitățile care nu au acces electric.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close