5 sfaturi aplicabile imediat pentru creșterea productivității

Comments (0) EU, Oameni, Scrisori de bine

cresterea productivitatii

În articolul de astăzi vreau să împărtășesc cu voi 5 sfaturi care să vă ajute să fiți mai productivi atunci când aveți multe lucruri de făcut. Eu le numesc sfaturi din viața reală deoarece ele nu sunt elemente motivaționale ci idei reale, ce pot fi puse în aplicare imediat.

 1. Începe cu o cană de cafea

Probabil te așteptai să găsești cafeaua în această list și, cu siguranță, își merită locul. Ea este cel mai sigur, rapid și natural energizant. Îți oferă imediat energia de care ai nevoie deci ar fi o nebunie să o ignori. Dacă sănătatea nu îți permite, poți folosi cafea decofeinizată.

Înainte de a începe lucrul, savurează o ceașca cu cafea proaspătă și consideră acest lucru un ritual de pregătire. Pe măsură ce cana se golește, vei simți cum nivelul energiei crește și îți va fi mai ușor să te apuci de treaba. Evita cafeaua tare care te poate agită. În loc să bei o singura ceașcă cu cafea tare, fă o cafea mai slabă și bucură-te de ea pe parcursul zilei.

 1. Pune-ți căștile și ascultă muzică inspirațională

Un alt lucru pe care îl consider foarte util este muzica bună. Îți recomand să folosești căștile pentru că te ajută să te distanțezi de mediul exterior și să te concentrezi asupra activității pe care trebuie să o îndeplinești. Chiar și cea mai dificilă sarcină va părea mai ușoară atunci când vei lucra în ritmul muzicii.

Dacă asculți ceva inspiraționeal vei beneficia de o notă motivațională care va face mai simple activitățile lungi și plictisitoare.

 1. Limitează factorii care te perturbă

Dacă vei încerca să lucrezi cu televizorul deschis iar vecinul tău tunde iarbă…eforturile tale vor fi oarecum zadarnice. Factorii care te perturbă sunt cel mai mare inamic al productivității.

Dacă vrei să dai dovadă de rapiditate, creativitate și eficiență, minimizează, pe cât posibil, elementele care îți distrag atenția.

 • Dacă soarele este prea stălucitor – trage draperiile;
 • Dacă este prea rece – pune-ți o pereche de șosete călduroase și un hanorac;
 • Dacă sunt prea multe zgomote în jur – folosește căștile;
 • Dacă îți este somn – fă excerciții de înviorare.
 1. Fă-ți un plan

Acesta este un lucru extrem de important, mai ales pentru a nu omite nimic și a putea respecta termenele limită.

În prezent există o multitudine de instrumente foarte utile. Dar chiar și atunci când nu vrei sau nu ai cum să le folosești, ține cont de următoarele:

 • Notează tot ceea ce ai de făcut;
 • Concentrează-te asupra sacrinilor mari întâi;
 • Notează progresul;
 • Nu intra în panică.

Chiar și o ativitate simplă precum curățarea unui apartament poate părea mai ușoară dacă faci o listă cu activități. Îndeplinește-le pas cu pas și notează atunci când finalizezi ceva.

 1. Păstrează-ți nivelul de energie

Atât activitățile fizice cât și cele mentale necesită multă energie. În fiecare zi oamenii ce lucrează în birouri obosesc desi nu fac multă mișcare. Activitatea cerebrală este cea care folosește resursele de energie.

Pentru a-ți păstra energie ia gustări regulate și sănătoase!

 • Fructele îți vor oferi zaharuri naturale – prinicipala sursă de energie a corpului.
 • Nucile îi vor asigura corpului nutrienții necesari pentru activitatea cerebrală și procesarea energiei.
 • O gustare cu proteine precum un iaurt Grecesc sau o budincă cu semințe de chia îți va calma foamea până la masa următoare.
 • O bucățică de ciocolată neagră te poate ajuta să îți păstrezi buna dispoziție în timp ce lucrezi.

Sper ca aceste sfaturi privind creșterea productivității să îți fie utile. Aplica-le cu încredere și comunică-ne rezultatele!

 

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close