9 alimente pe care nu ar trebui ţinute în frigider

Comments (0) EU

alimente santoase

Frigiderul este un aparat electrocasnic minunat. Temperatura scăzută constantă păstrează alimentele proaspete şi împiedică înmulţirea bateriilor. Dar nu tot ce mănânci trebuie ţinut în frigider. De fapt, în cazul următoarelor nouă alimente, frigiderul face mai mult rău decât bine.

Cartofii

Este indicat că aceştia să fie ţinuţi la subsol, într-un mediu rece şi întunecos. Temperatura mică din frigider favorizează transformarea amidonului în zahăr şi la pierderea savorii acestora.

Ceapa

Ceapa trebuie ţinută într-un mediu rece, uscat şi bine aerisit. Frigiderul reprezintă un mediu mult prea umed pentru ceapă şi la fel că şi cartofii, acesta favorizează transformarea amidonului în zahăr.

Roşiile

Roşiile păstrate în frigider nu sunt la fel de ferme şi de gustoase, deoarece acest mediu favorizează deteriorarea membranei. Cel mai bine este să ţii roşiile pe masă, unde vor continua să rămână ferme şi proaspete.

Cafeaua

Ţinută în frigider, aceasta absoarbe apă, precum şi alte mirosuri, astfel că nu va avea un gust la fel de bun. Este recomandat să păstraţi cafeaua itr-un loc răcoros şi întunecos.

Conservele desfăcute

Metalele din conservă pot pătrunde în mâncare în cazul în care acestea odată ce au fost deschise sunt ţinute în frigider. Este recomandat să transferaţi resturile într-un recipient din sticlă, ce le va păstra proaspete şi gustoase.

Pepenele roşu

Pepenele roşu ţinut la temperatura camerei înainte de tăiere are mai mulţi antioxidanţi. De asemenea, studiile au arătat că fructele rămân proaspete mai mult timp dacă sunt ţinute în afara frigiderului.

Bananele verzi

Acestea sunt fructe tropicale şi deci preferă temperaturile calde. Temperature rece le întrerupe procesul de coacere, aşa că depozitarea ananelor verzi în frigider înseamnă că ele vor rămâne verzi. Este de asemenea adevărat că  se va înnegri coaja, însă fructul nu se va coace. Este recomandat să păstraţi bananele afară, până când se coc şi abia apoi să le transferaţi în frigider pentru a rămâne în acel stadiu o perioada mai lungă de timp.

Resturile de mâncare fierbinţi

Lăsaţi resturile fierbinţi să se răcească înainte de a le băga în frigider. În caz contrar, acestea vor creşte temperatura dn frigider, ceea ce înseamnă că bateriile vor începe să se înmulţească. Mai mult decât atât, temperatura mai mare înseamnă că frigiderul va avea nevoie de mai multă energie pentru a funcţiona.

Busuiocul

Frunzele de busuioc lăsate peste nopate în frigider se vor înnegri, deoarece temperatura este prea mică. Este recomandat să păstraţi busuiocul într-un pahar cu apă în bucătărie. Pentru a păstra umiditatea, îl puteţi acoperi cu o bucată de plastic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close