9 motive pentru care oamenii sunt inerent buni

Comments (0) EU

responsabilitate-sociala

Uneori avem cu toții nevoie de un memento că indiferent de ceea ce se întâmplă în lumea din jurul nostru, oamenii sunt în mod inerent buni. În conformitate cu aceste fapte susținute de știință, specia noastră este destul de mare. Ori de câte ori aveți nevoie de o doză suplimentară de pozitivitate, citiți aceste fapte care vor pune lucrurile în perspectivă.

  1. Ne ajutăm unii pe alții în mod natural

Copiii învață să se ajute unii pe alții, oferindu-le altor copii obiectele de care au nevoie, pe care nu le doresc, sau care nu sunt la îndemâna din momentul în care au 14 luni. Înainte să împlinească 2 ani, ei știu deja cum să împartă și până la 3 ani, ei recunosc atunci când oamenii nu respectă codurile morale ale societății și chiar obiectează atunci când văd un astfel de eveniment. Uimitor, nu?

  1. Recompensele nu contează

Studiile au arătat că dorința unui copil de a ajuta nu are nimic de-a face cu un sistem de atribuire și că șansa copiilor de la trei până la cinci ani, de a ajuta a doua oară, după ce au primit un fel de stimulent, scade de fapt. Ei ajută deoarece își doresc asta, nu pentru că sunt motivați de interese de sine.

  1. Tânjim după prietenii autentice

Oamenilor nu le plac interacțiunile pozitive cu ceilalți, ei au nevoie de ele. Bunăstarea noastră depinde de fapt de abilitatea noastră de a forma prietenii autentice și de a face conexiuni apropiate. Ne simțim deja mai bine.

  1. Suntem meniți și să ne îndrăgostim

Corpul eliberează dopamină, adrenalină și noradrenalină (acele substanțe chimice care ne dau toate palpitațiile și căldurile), care fac ca inima ta să sară peste o bataie si creează acel sentiment uimitor care apare când ne  îndrăgostim. Cu alte cuvinte, oamenii au fost construiți pentru dragoste.

  1. Onestitatea este foarte importantă pentru noi

Cercetătorii de la University of Notre Dame le-a cerut subiecților să evite să spună chiar și cele mai mici născociri, în timp ce alt grup nu a primit instrucțiuni despre minciună. La sfârșitul studiului, grupul care nu a mințit a experimentat mult mai puține probleme de sănătate mintală și fizică.

  1. Umanitatea iubește îmbrățișările

Cine știa că îmbrățișările sunt un mod excelent de eliberare a stresului? Când îmbrățișăm pe cineva, corpul eliberează hormoni ca oxitocina (același hormon care ajută mamele să creeze o legătură cu copiii lor), care ajută la scăderea tensiunii arteriale. Puterea de contact uman poate face minuni într-o situație stresantă.

  1. Zâmbetul este un instinct uman bazic

Încearcă doar să nu zâmbești după ce vei citi acest fapt: în timpul Jocurilor Paralimpice de Vară din 2014, cercetătorii au descoperit că atleții orbi și-au schimbat expresiile – în cadrul unui context specific – în același fel în care au făcut-o și atleții care nu aveau probleme cu vederea. Deoarece orbii nu se pot baza pe indicii vizuale, constatările sugerează că nimeni nu învață expresia, ne naștem știind cum să zâmbim.

  1. Suntem optimişti

Chiar și prin toate suișurile și coborâșurile vieții, oamenii se dovedesc a fi optimiști mereu și mereu. Suntem construiți să trecem peste traume, fie prin abordarea problemei pe cont propriu, fie prin ajutorul cuiva.

  1. Dăruim în mod natural

Indiferent cât de mult credem în răsfățul nostru, cheltuirea banilor pentru alții îl face pe cele care oferă mult mai fericit. Nu suntem o specie înnăscută egoistă! În mod clar suntem pe drumul cel bun.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close