Construcţii ecologice: Această bibliotecă din Africa se menține răcoroasă mod natural! Vezi cum!

Comments (0) Campanii Sociale, Oameni

constructii-prietenoase-cu-mediul
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Deservind 408 copii de la școala primară și, de asemenea, elevii din alte trei școli din zonă, Biblioteca pentru copii Njoro este mai mult decât importantă în ceea ce privește oferirea unui acces la cărți și lectură într-o regiune în care majoritatea nu are cărți acasă.

Locuitorii satului, părinții, profesorii și autoritățile au lucrat împreună la determinarea locației exacte a școlii, la fel ca și la toate deciziile luate în timpul construcțiilor.

Biblioteca pentru copii Njoro este localizată în Mailisita, pe pantele joase ale muntelui Kilimanjaro, în mod izolat, iar școala trebuie să funcționeze eficient, fără utilizarea energiei electrice. Biblioteca a fost construită fără ajutorul instrumentelor electrice, folosindu-se doar metode tradiționale locale.

consturctii-prietenoase-cu-mediul

Căutând să se bazeze pe principii ecologice, unul dintre criteriile principale a fost folosirea resurselor locale și a resurselor reciclate pentru a realiza o construcție economică și rezistentă care să se integreze în peisaj și care să se potrivească cu metodele tradiționale de construcție. Prin folosirea tehnologiei de bază și a cunoștințelor locale existente tehnicile tradiționale de construcție au devenit inovatoare pas cu pas.

Scopul acestui proiect nu este doar o clădire care să funcționeze bine. Proiectul oferă totodată studenților și localnicilor oportunitatea de a învăța despre construcții. Implicarea întregii comunități în proiect este importantă, nu doar pentru că a construi împreună face parte din tradiția locală, ci și pentru a crea o responsabilitate comunală pentru menținerea bibliotecii. Muncitorii dobândesc cunoștințe și experiență pentru a putea construi din ce în ce mai independent și pentru a-și dezvolta propriul lor limbaj arhitectural.

Planul bibliotecii – cu o intrare ascunsă – a fost în mare parte inspirat de casa tradițională a masai-lor, un grup etnic din zonă şi a încercat să urmeze acest model al construcţiilor prietenoase cu mediul. Intrarea se află pe latura de joacă, dar în direcția căii principale, făcând spațiu pentru rampă. Peretele din cărămizi este destinat să permită aerului de ventilare să intre în spatele peretelui, oferind lumină naturală pentru zona de lectură, dar și legătură vizuală cu școala. Perforațiile  mici de pe fațadele W fac un estetic jucăuș și îmbunătățesc iluminatul interior și ventilarea. Deoarece temperatura atinge cu ușurință un nivel ridicat, un climat interior confortabil este esențial.

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>