Africa de Sud își construiește o arcă pentru a salva lumea. Cum arată proiectul de 5,5 miliarde de dolari

Comments (0) Pamant, Scrisori de bine

Pe măsură ce natura pare tot mai mult înfrântă de setea oamenilor pentru extinderea propriului lor habitat, apar tot mai multe proiecte ce își propun să salveze crâmpeie din planeta pe care locuim. Potrivit euronews.com, Africa de Sud plănuiește o investiție de 5,5 miliarde de dolari, bani cu care să reconstruiască „Arca lui Noe” într-o variantă super-tehnologizată și în care să se regăsească tot felul de specii marine pe cale de dispariție.

Arca sud-africană ar urma să răsară pe coasta de nord-est a țării și, potrivit proiectului, urmează să se desfășoare pe o suprafață de peste 100 de km pătrați. Construcția trebuie să înceapă la finele acestui an, iar o parte din finanțarea de 5,5 miliarde de dolari ar trebui să vină din crowdfunding. Astfel, cei care au gândit maiestuosul proiect speră să îi implice pe oameni cât mai mult, astfel încât donatorii să simtă cu adevărat că au pus umărul la construcția acestui paradis natural.

O experiență unică pentru vizitatori

Potrivit proiectanților, Arca lui Noe din Africa de Sud va funcționa la un moment ca un soi de parc. Richard Prinsloo-Curson, unul dintre cei care au gândit proiectul, promite că vizitatorii vor trăi o experiență unică într-un loc ce își propune să devină cel mai tehnologizat spațiu de pe planetă.

Una dintre provocările proiectului va fi crearea și întreținerea sutelor de mini-ecosisteme pe care Arca își propune să le găzduiască. Pentru ca acest lucru să fie posibil, Richard a explicat faptul că este nevoie de o tehnologie asemănătoare celei folosite în spațiul cosmic, iar dacă ideilor vor da roade, rezultatele vor fi relevante inclusiv pentru proiectele care își propun popularea altor planete. Dacă vrei să urmărești progresele acestui magnific proiect, accesează acest link.

Galerie Imagini:

  • arca-lui-noe 4
  • arca-lui-noe-3
  • arca-lui-noe-2
  • arca-lui-noe-africa

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close