Ajutor în pandemie: Pakistanul angajează șomeri pentru a planta 10 miliarde de copaci

Comments (0) Campanii Sociale

Pandemia de coronavirus a produs și o criză economică globală, iar statele încearcă să ia măsuri cât mai eficient pentru a-i ajuta pe cetățeni. Pakistanul însă pare să aibă o abordare unică: oficialii statului asiatic vor angaja peste 60.000 de șomer într-o campanie de împădurire la finalul căreia țara ar urma să aibă aproximativ 10 miliarde de copaci „noi”.

Criza economică din Pakistan s-a adâncit odată cu pandemia de covid-19, asta în condițiile în care cetățenii acestei țări nu o duceau prea bine nici înainte. Pakistanul a intrat în carantină începând cu data de 23 martie și zeci de mii de zilieri au rămas fără locuri de muncă.

Luând parte la curajosul plan al guvernului pakistanez, muncitorii câștigă echivalentul în rupi a 3 dolari/zi, adică jumătate din cât ar fi câștigat într-o zi normală de muncă.

Planul este unul ambițios și a început în anul 2018, când guvernul pakistanez a decis să ia atitudine față de fenomenele meteo care afectează tot mai mult statul asiatic. Potrivit Global Climate Risk Index 2020, Pakistanul este pe locul 5 în topul țărilor afectate de încălzirea globală. Potrivit aceluiași studiu, în intervalul 1999-2018 statul asiatic a înregistrat mai mult de 150 de fenomene meteo extreme precum inundații de mari proporții sau perioade îndelungate de secetă, pierderile economice cauzate de aceste fenomene ajungând la peste 3,8 miliarde de dolari.

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close