„ASTĂZI” este momentul tău de glorie

Comments (0) EU, Oameni

„ASTĂZI” este momentul tău de glorie

„Orice vrei în viață începe astăzi. Nu mâine. Fericirea ta depinde de a începe astăzi, în fiecare zi.” – J. Lookwood Huie

Am început ziua cu acest citat. Și-a făcut apariția pe ecranul laptopului meu întâmplător și mi-a atras atenția. Așa că m-am gândit să discutăm despre amânare, despre acel „mâine” la care apelăm de fiecare dată când nu suntem siguri că vrem sau putem face ceva. Da, aveți dreptate, avem chiar și un proverb românesc care spune ceva similar – „Nu lăsa pe mâine ce poți face astăzi.”

Dar să începem cu…o poveste personală. Mă tot „străduiesc” de aproximativ un an să renunț la o anumită băutură răcoritoare. Nu fumez, nu beau cafea și nu îmi place nimic din alte așa numite vicii. Aveam însă, și eu, plăcerea mea vinovată – un pahar din acea licioare ce s-a transformat în două, apoi în trei și tot așa. Eram conștientă că rezultatul se vedea doar în apariția unor kilograme suplimentare. Însă, întotdeauna, renunțam…alegeam să fac acest lucru mâine. Mâine devenea poimâine. Apoi apăreau alte motive care mă făceau să amân – mi-e rău, e o periodă dificilă, nu am chef, poate nu e așa rău, să găsesc o perioadă mai liniștită, etc. Pare cunoscut, nu? Până când, săptămâna trecută, mi-am privit lung celebra sticlă, i-am zâmbit și am spus – de acum ne luăm rămas bun! Da, da, de acum! Nu de mai târziu, nu de mâine ci de ASTĂZI, din această clipă! Și a funcționat, menținând acel acum în fiecare zi.

Ce vreau să îți spun? Atunci când ne dorim să schimbăm ceva, să renunțăm la un obicei sau să achiziționăm o nouă deprindere, avem responsabilitatea de a ține cont de două lucruri:

  1. Să începem acum;

Prin urmare, orice vrei să faci începe acum. Nu este nici prea devreme, nici prea târziu. Acum este momentul ideal să te apuci de oricare dintre planurile tale. Nu poți da timpul înapoi. Trecutul este în urmă ta și nu mai poate fi modificat. Nici nu plasa momentul în viitor. Înseamna doar incertitudine. Dacă începi acum vei observa că, printr-o magie, toate resursele de care ai nevoie găsesc o variantă să ajungă la tine. Și nici nu va mai părea atât de greu. Acum înseamnă determinare și încredere, mai ales în forțele tale. Iar atunci când crezi cu tărie că poți, nu există altă alternativă. Amânarea înseamnă teama, înseamnă a ascunde gunoiul sub covor așa cum îmi place mie să spun. Gunoi care, mai devreme sau mai tărziu, te afectează pentru că, deși nu îl vezi, este acolo. Ți-l amintești, te stresează și îți scade încrederea în tine. Prin urmare, trebuie să scapi de el și să îți aminești că acum este momentul tău.

  1. Să perspeverăm.

De asemenea, este vital să îți păstrezi entuziastmul. Un alt proverb românesc cu care am crescut spune așa –„cu o floare nu se face primăvara.” Nu este suficient doar să începi…trebuie să și continui. Cu aceeași determinare. Fiecare zi trebuie să reprezinte un nou început în privința determinării și încrederii. Picătură cu picătură, pas cu pas, vei ajunge acolo unde îți dorești. Nu privi înapoi. Nu te pierde în temeri. Continuă. Realizările sunt, întotdeauna, ale celor perseverenți.

Tu ce îți dorești să faci și până astăzi ai amânat? Cât de mult ții cont de responsabilitatea față de tine însuți?

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close