Australia va avea cea mai mare centrală termică solară din lume

Comments (0) Pamant

cea mai mare centrala solara

Infrastructura de alimentare cu energie a oraşelor se transformă tot mai mult în sensul utilizării energiei solare şi a celorlate surse de energie alternativă. Astfel, proiectele de turnuri termice solare cresc tot mai mult în dimensiune şi în număr, pe tot globul. Totodată, tehnologia folosită pentru asemenea proiecte este din ce în ce mai complexă şi mai fascinantă.

Astfel, un proiect planificat pentru a fi construit în sudul Australiei va fi cea mai mare centrală mondială termică din lume, atunci când va fi finalizată în 2020.

Proiectul Aurora Solar Energy, construit de SolarReserve, va avea o capacitate de 150 MW. Gama de heliostate va focaliza lumina soarelui pe turnul în care tehnologia de sare topită va stoca energia ca o căldură care va fi utilizată pentru a produce energie electrică 24 de ore pe zi prin intermediul unei turbine cu aburi.

Centrala va genera anual câte 495 gigawați de energie electrică pe an, care vor alimenta aproximativ 90 000 de gospodării. Aceasta va acoperi aproximativ 5% din necesarul total de energie electrică din Australia de Sud.

Tehnologia de sare topită poate stoca 1100 MW de energie, ceea ce înseamnă aproximativ opt ore de stocare maximă a producției. Acest lucru oferă centralei electrice capacitatea de a produce continuu energie electrică, chiar și în timpul nopții.

Israelul construiește, de asemenea, un imens turn solar ca parte a proiectului său energetic Ashalim. Proiectul va combina energia termică solară, energia fotovoltaică solară și stocarea energiei pentru o capacitate combinată de 310 MW.

Cea mai mare instalație termică solară din lume este în prezent Ivanpah, California şi dispune de trei turnuri și are o capacitate de 392 MW.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close