Bananele: un mod magic prin care poate fi înfrânt melanomul

Comments (0) Campanii Sociale, Oameni

Bananele: un mod magic prin care poate fi înfrânt melanomul

O enzimă comună care există în pielea bananei şi a omului îi ajută pe oamenii de ştiinţă să facă un salt în domeniul cancerului pielii. Mai mult, noua metodă detectată rezultată din această analiză este non-invazivă şi poate elimina nevoia de biopsii ale pielii în viitor.

Enzima tirozinazei cauzează petele maro atât de pe pielea bananelor cât şi de pe cea a oamenilor.La oamenii care au melanomul, forma mortală a cancerului de piele. Cercetătorii care au condus aceste studii, sub direcţia lui Hubert Girault la Laboratory of Physical and Analytical Electrochemistry din Sion, susţin că atunci când tirozinaza nu mai funcţionează, cauzează întreruperi în melanină, chimicala responsabilă de pigmentarea pielii. Această întrerupere rezultă în pete maronii… iar petele au cam aceeaşi mărime la banane ca  la oameni.

Prin analiza dezvoltării petelor pe banane cercetătorii au putut face paralele între apariţia şi distribuirea petelor de pe banane şi monstrele de piele ale pacienţilor. Aceste paralele le-au permis oamenilor de ştiinţă să tragă concluzii bazate pe locul pigmentării şi distribuirii şi a stadiului cancerului. În Stadiul I al melanomului, nivelul şi distribuţia tirozinazei nu este aparent, dar nivelele şi distribuţiile se schimbă odată cu Stadiile 2 şi 3. Având aceste cunoştinţe, echipa de cercetători a putut să creeze un scanner care trece peste pielea cu asperităţi şi, folosind un mecanism de răspuns electrochimic, măsoară cantitatea de tirozinază prezentă, la fel ca şi distribuţia sa. Aceasta le oferă cercetătorilor posibilitatea de a determina stadiul cancerului de piele.

Următorul lucru din agendă: crearea unui scanner bazat pe acela folosit în diagnosticare pentru tratamentul tumorilor canceroase. Acesta ar putea elimina nevoia de biopsie sau chimiototerapie. „Testele de laborator iniţiale ne-au arătat că aparatul nostru poate fi folosit pentru a distruge celulele,” a declarat Girault. În timp ce acest dispozitiv se află încă în stadiile de concepere, poate oferi multă speranţă pacienţilor cu cancer să primească un tratament împotriva cancerului de pile mult mai puţin invaziv şi mai dorit decât celelalte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close