Bombardierele aeriene de semințe pot planta un milion de copaci pe zi şi pot reconstrui pădurile

Comments (0) Pamant

Bombardierele de semințe aeriene pot planta un milion de copaci pe zi şi pot reconstrui pădurile

Folosind avioane militare vechi, oamenii pot planta acum până la un milion de copaci pe zi pentru a reconstrui pădurile lor deteriorate.

Despădurirea a devenit o problemă majoră care accelerează schimbarea climatului şi afectează rapid vieţile oamenilor, plantelor, insectelor şi animalelor în fiecare zi. Este incredibil faptul că unii pot nega în mod constant că schimbarea climatului e reală şi, mai mult, că oamenii sunt de vină pentru progresul rapid când oamenii de ştiinţă au susţinut că 99% din speciile pe cale de dispariţie sunt supuse riscului de a dispărea din cauza activităţilor umane. Aceste activităţi includ încălzirea globală care produce o mare despădurire şi cauzează dispariţia în fiecare zi a zeci de specii. Din fericire, când oamenii s-au decis într-un final să suporte consecinţele a ceea ce am făcut, există metode precum bombardierele de seminţe aeriene care vor fi de ajutor la restaurarea pădurilor.

Reîmpădurirea aerială este o nouă metodă care foloseşte avioane pentru a arunca containere ascuţite cu puieţi în interior, care ar putea planta în jur de un milion de copaci pe zi.

Ideea originală a venit de la un om pe nume Peter Simmons care a sugerat următoarele: Echipamentele pe care le-am dezvoltat pentru plantarea cu precizie pe câmpuri a minelor terestre poate fi adaptat cu uşurinţă pentru plantarea copacilor. Există 2500 C – 130 de aeronave de transport în 70 de țări, deci sistemele de livrare pentru plantarea pădurilor sunt disponibile pe scară largă. Posibilităţile sunt uimitoare. Putem planta peste 3000 de conuri pe minut într-un model din cadrul peisajului – la fel cum am făcut cu câmpurile de mină, dar în acest caz, fiecare con conţine un puiet. Asta înseamnă 125 000 de copaci la fiecare zbor şi 900 000 de copaci pe zi.

Pentru a construi pe acest lucru, în urmă cu câțiva ani, un student absolvent în inginerie mecanică la MIT pe nume Moshe Alamaro a dezvoltat ceea ce se numesc canistre conice. Canistrele sunt realizate dintr -un material biodegradabil, care conțin un răsad ambalat în sol și nutrienți. Acestea au fost proiectate pentru a fi aruncate dintr -un avion care zboară la un nivel mic, astfel încât canistrele să lovească solul la 200 mph si să fie încorporate în sol, promițând o creștere optimă.

Cu canistre lui Alamaro, un avion  mare ar putea arunca până la 100.000 de puieți într -un singur zbor, ceea ce duce, în cele din urmă, la aproape un milion de copaci pe zi.

Thailanda a făcut deja planuri pentru a începe cu un proiect pilot de cinci ani, care utilizează metoda de reîmpădurire aeriană pentru a stimula regenerarea pădurilor pentru pădurile care s-au deteriorat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close