Ce mă face fericit/ă?

Comments (0) EU, Oameni, Scrisori de bine

ce ma face sa fiu fericit

Toată lumea își dorește să știe ce înseamnă a fi fericit. De fapt, fericirea este acel sentiment pe care îl căutăm întreaga viață. Uneori suntem atât de obosiți trăind o viață care parcă nu ne oferă nimic așa că începem să ne dorim o schimbare radicală. Acesta este momentul în care ar fi bine să ne analizăm cu atenția viața și să indentificăm lucrurile pe care le putem face pentru noi și pentru viitorul nostru.

Dacă nu știi ce își dorești să faci sau ești nemulțumit/ă cu privire la modul în care lucrurile se desfășoară, este timpul să schimbi macazul către o viața plină cu bucurii și liniște. Dar cum faci acest lucru? Cum știi ce te face fericit/ă și care este direcția spre care să te îndrepți?

Mai jos poți regăsi câteva intrebări simple care să te ajute să îți faci o evaluare.

  1. Ce te face să pierzi noțiunea timpului?

Atunci când te implici într-o activitate care îți place ai tendința de a uita ce se întâmplă în jur. Întreabă-te: care este acel lucru care îmi place atât de mult încât mă face să pierd noțiunea timpului?

  1. Care este lucrul despre care poți vorbi ore în șir?

Mulți oameni tind să vorbească despre pasiunile lor fără să obosească sau să se plictisească. Orice lucru despre care poți vorbi non-stop poate fi chemarea ta în viață. De exemplu, dacă îți plac filmele poți deveni un critic bun sau îți poți realiza un blog complex pe această temă.

  1. Ce lucruri te făceau fericit/ă în copilărie?

Atunci când te simți pierdut/ă și nu reușești să identifici lucrurile care au sens, întoarce-te în copilărie pentru a găsi răspunsul. Ca și copil nu aveai temeri sau piedici deci, cu singuranță, petreceai mult timp făcând ceea ce îți plăcea cel mai mult.

  1. Cine te inspiră?

Atunci când îți cauți chemarea, poate fi o idee bună să îi urmărești pe cei care au făcut deja acest lucru. Dacă admiri o anumită persoană, studiaz-o și întreabă-te de ce îți place, de ce apreciezi acțiunile sale. Te vezi întreprinzând ceva similar?

  1. Cum ți-ai trăi viața dacă nu ai avea constrângeri de ordin financiar?

Mulțe persoane aleargă după bani toată viața, deciziile lor bazându-se pe acest factor. Așează-te, închide ochii și imaginează-ți cum ar fi viața ta dacă ai avea toți banii din lume. Te-ai mai dedica aceluiași job sau ai da o șansă unui lucru la care ai visat mereu? Aceste gânduri te pot ajuta să vezi ce te face cu advărat fericit.

Poate cea mai mare problemă ce te ține departe de fericire este chiar teama. Poate să îți fi fost frică să aplici pentru un anumit loc de muncă tocmai pentru a nu fi respins ori te-ai limitat deoarece o vice interioară ți-a spus mereu că nu ești suficient de bun/ă, puternic/ă, încrezător/oare, bogat/ă și lista poate continua. Sau uneori te speria chiar ideea de fericire pe care ți se pare că nu o meriți. Acestea sunt gânduri toxice care îți stau în calea dezvoltări. Dacă vrei să reușești, dărâmă zidurile construite și ridică-te.

Sper ca aceste întrebări să te ajute să îți găsești direcția în viața iar dată viitoare când te vei întreba „ce mă face fericit/ă?” să îți răspunzi „eu, obiectivele mele și lucrurile pe care le fac”

 

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close