Ce putem mânca în cazul unei crize prelungite? Iata cateva alimente rezistente in timp.

Comments (0) Oameni

Alimente Rezistente in timp

V-ați gândit vreodată la posibilitatea de a trăi un dezastru de proporții planetare? În acest caz știți ce alimente se vor păstra cel mai mult și în cele mai bune condiții, astfel încât specia umană să supraviețuiască?

În primul rând, să ținem cont de un sfat foarte simplu, primit de la Michael Sulu, expert în chimie alimentară la University College London: cea mai bună metodă de a conserva alimente este uscarea, urmată de conservarea utilizând sare. Totuși, dacă apocalipsa ne ia pe nepregătite, este bine să știm că, în comparație cu altele, anumite produse sunt în mod natural mai pregătite să se păstreze pentru o lungă perioadă de timp.

Mierea

Dulciurile în general au proprietatea de a avea un termen de valabilitate foarte îndelungat. Americanii au Sugar Twinkies, un produs care a devenit faimos după ce a apărut în filmul Zombieland, fiind prezentat ca un aliment salvator în vremuri de criză. Totuși, acest produs nu are un termen de valabilitate extraordinar de mare, însă zahărul în formă pură este un aliment care ne-ar putea fi alături la greu.

Mierea în schimb este aproape imposibil „să se strice”, ea fiind foarte bogată în zahăr și având foarte puțină apă. Recipiente cu miere au fost găsite inclusiv în mormântul faraonului Tuthankamon, semn că acest aliment poate fi consumat chiar și după mai bine de trei milenii.

Vinul

Printre puținele lucruri care devin mai bune în timp se numără vinul. Cea mai veche sticlă de vin are mai bine de 1700 de ani vechime și a fost găsită într-un sit Roman aflat pe teritoriul Germaniei. Nici șampania nu este de neglijat în vremuri de restriște, o sticlă descoperită în 2010 pe o navă scufundată în urmă cu 200 de ani fiind catalogată de unul dintre „salvatori” ca fiind „foarte delicioasă”.

Alimentele destinate călătoriilor în spațiu

Experții spun că multe dintre alimentele pe care le consumăm în mod uzual au și un corespondent în lumea alimentelor modificate astfel încât să fie consumate în spațiu, de către astronauți. Acest lucru nu se întâmplă însă pentru că producătorii au interesul de a rula cât mai multă marfă, după cum explică și Julie Smith, expert în tehnologie alimentară în cadrul US Army.

Așadar, în cazul unui eveniment apocaliptic, fiți pregătiți cu rezervele de dulciuri, miere, vin și alimente foarte bogate în grăsimi. Ele ar putea să vă salveze pe termen lung.

Comments are closed.

More in Oameni
Căsătoriile pe Skype, ultima modă în vremea Coronavirusului

Noul coronavirus a provocat nu numai o pandemie de proporții globale, ci și schimbări sociale la care nimeni nu s-ar...

Close