Ce să faci cu uleiul de bucătărie după ai gătit cu el?

Comments (0) Pamant

reciclare lei de gatit

Studiile arată că un singur litru de ulei este de ajuns contamineze un milion de litri de apă. Din acest motiv, uleiul de gătit nu trebuie să fie aruncat în toaletă sau turnat într-o chiuvetă, indiferent de cantitatea de apă fierbinte sau de săpunul pe care le adăugăm după aceea.

Folosiţi uleiul în mod înţelept:

Uleiul de gătit preia aroma a ceea ce ai pregătit, așa că încercați să gătiți ţinând cont de acest lucru. Gândiți-vă și la ordinea în care prăjiți alimentele. Şniţelele trecute prin făină sau alte alimente de provenienţă animală prajite tind să lase în ulei o mulțime de reziduuri, în timp ce legumele (cu sau fără aluat) sunt mult mai curate. De aceea, este bine să le pregătim mai înâi alimentele cele mai curate, iar pe celelalte la sfârşit.

Dacă prăjiți carne, grăsimea care iese din aceasta în timpul procesului de prăjire se amestecă cu uleiul de gătit, ceea ce poate scurta durata de viață a uleiului.

Utilizați uleiuri solide:

Pe lânga alte avantaje, uleiurile solide fac să putem arunca uleiul folosit mai simplu. Uleiurile care solidifică după ce să răcesc, aşa cum sunt uleiul de nucă de cocos, untura sunt cel mai ușor de eliminat, deoarece le puteți înghiți în gunoi direct.

Utilizați mai puțin ulei:

Pe lângă problema referitoare la cum gestionăm uleiul prăjit vechi, nu mai este nevoie să menţionăm faptul că alimentele prăjite în ulei sunt extreme de nesănătoase. Atunci când o rețetă necesită prăjire, putem să încercam într-o primă fază să adăugam mai puțin ulei decât cere.

Reutilizarea uleiului:

Refolosirea uleiului vechi la gătit poate fi opţiune care nu pare deosebit de atractivă, cu atât mai mult cu cât în timpul prăjirii, la temperaturi înalte, acesta acumulează destul de multe toxine. Cu toate acestea, uleiul vechi poate fi folosit şi în alte scopuri. De exemplu, dacă păstraţi uleiul vechi într-un borcan, veţi constata că atunci când veţi avea nevoie să aprindeţi un foc de grătar vă fi mult mai uşor adăugând puţin ulei pe o bucată de hârtie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close