Ce transformări poate aduce în corpul tău un minut de alergare

Comments (0) Oameni

sanatatea oaselor si alegarea

Doar un minut de exercițiu în fiecare zi aduce beneficii care includ un risc redus de osteoporoză și fracturi osoase la vârste mai înaintate.

Uneori, se pare că drumul către o stare bună de sănătate vine în contradicţie cu lucrurile care ne fac plăcere. Un exemplu ar fi cartofii prăjiți care duc la moarte timpurie, în timp ce tortura la sala de sport duce la longevitate.

Cu toate acestea, oamenii de știință au descoperit că femeile care au efectuat scurte sesiuni de activitate intensă, de înaltă greutate – cum ar fi o alergare pe termen mediu pentru femeile aflate în premenopauză sau un jogging lent pentru femeile aflate în post-menopauză – au avut o sănătate mai bună a oaselor. De asemenea, de astfel de activitate fizică se leagă şi o serie de avantaje importante pentru sănătate, incluzând un risc redus de osteoporoză și fracturi la vârste mai înaintate.

Folosind statisticile naționale și internaționale, cercetătorii din Marea Britanie Biobank, de la Universitatea din Exeter și Universitatea din Leicester au analizat datele privind activitatea a mai mult de 2500 de femei. Ei au ajuns la concluzia că femeile care au efectuat de la 60 până la 120 de secunde de activitate intensivă, cu o intensitate mare, au avut o sănătate osoasă mai bună cu 4% decât restul persoanelor.

Astfel, există o legatură clară între acest tip de exerciții de înaltă intensitate, greutatea şi o sănătate mai bună a oaselor la femei.

În timp ce o sănătate cu 4-6% mai bună a oaselor ar putea să nu pară deloc semnificativă, se poate spune că totuşi, orice realizare de acest fel este valoroasă.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close