Cel mai mare purificator de aer din lume dorește să creeze ”parcuri fără fum” în întreaga lume

Comments (0) CSR

Clădirea numită simbolic Smog Free Tower este capabil, conform spuselor, să elimine particulele de carbon din aer, care pot fi apoi comprimate și transformate în bijuterii. Cine și-ar dori un ”inel de fum”?

Proiectul designer-ului german Daan Roosegaarde , Smog Free Project, înregistrează un mare progres în ceea ce privește poluarea aerului din orașe prin realizarea a ceea ce el denumește ”cel mai mare purificator de aer din lume” care urmează să fie instalat în Rotterdam, Norevgia, și care apoi va călători dintr-un oraș în altul în încercarea de a demonstra că este o soluție contra poluarea aerului.

Primul turn de acest fel pe care echipa plănuiește să-l construiască drept un proiect pilot pare a fi un ionizator imens cu o înălțime de 7 metri, care, theoretic, poate curăța 30.000 metri cubi de aer pe oră cu un consum de energie de ”doar 1700 wați.”

Prin încărcarea turnului cu o cantitate mică de curent, se vor trimite ioni pozitivi în aer. Aceștia se vor atașa automat particulelor de praf. Apoi, o suprafață încărcată negative va atrage acești ioni împreună cu particulele de praf înăuntrul dispozitivului. Praful, fumul și alți poluanți care în mod normal ne deranjează vor fi colectați și stocați în interiorul turnului. Această tehnologie urmărește capturarea particulelor ultrafine de fum, ceață sau praf, pe care sistemele obișnuite din această categorie nu le pot prelua.
– Smog Free Tower

Ideea care stă la baza acestui proiect este crearea unor zone lipsite de poluare numite ”zone cu aer curat”, spații publice în care oamenii pot petrece timpul liber respirând un aer cu 75% mai curat decât în alte zone.

Pentru a face acest proiect și mai profitabil, mai atractiv de atât, echipa din spatele proiectului Smog Free Tower plănuiește să transforme aceste particule captate de dispozitiv în bijuterii. Fiecare piesă ar conține carbonul comprimat din 100 de metri cubi de aer. Aceste bijuterii sunt nu dor un mod de a atrage atenția asupra sănătății publice, dar și o reamintire constant, evidentă, a pericolelor pe care chiar societatea umană și le creează din pricina stilului de viață modern, industrializat.

Noi, oamenii, am creat mașinării care ne ajută să trăim într-un mod mai simplu, am inventat roata și mașinile pentru a ne elibera și a călători. Dar acum consecințele acestor dispositive se întorc împotriva noastră poluând aerul extreme de mult în orașele cu o densitate a populației ridicată. În alte orașe, poluanții din aer poate nu sunt vizibili, însă impactul lor asupra noastră este extrem de real. Noi suntem de părere că ar trebui să facem mai mult, nu mai puțin, și să facem traiul în orașele modern sănătos din nou.

Campania acestui proiect pe platforma Kickstarter și-a depășit deja obiectivul setat de 54.152 de dolari și mai sunt încă 28 de zile în care se pot face donații.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close