Cel mai mare telescop construit vreodată a fost terminat

Comments (0) Univers

cel-mai-mare-telescop

James Webb Space Telescope a fost în sfârșit terminat după 20 de ani.

După două decenii lungi de când construcția lui a început, munca la James Webb Space Telescope (JWST) este terminată în cele din urmă. Telescopul este astăzi depozitat la Goddard Space Flight Center de la NASA.

Telescopul, care este succesorul Hubble Space Telescope, va fi supus acum unor testări pentru a se asigura că poate îndura condițiile din spațiu. Unele dintre teste includ testele de vibrații, criogenice și de zgomot, precum și lansări simulate. După ce testarea este completă, va fi atașat la magistrala de nave spațiale și parasolare pentru lansarea programată în 2018.

JWST a fost construit folosind un material nou făcut din 18 segmente de beriliu placate cu aur, care  vor menține forma și pot îndura condiții dure.

Oamenii de știință vor folosi telescopul pentru a studia universul, folosind atât lumina roșie cât și cea infraroșie. Primul lucru pentru care va fi folosit telescopul, însă, este pentru a studia Alpha Centauri. JWST va fi lansat în octombrie 2018 și va dura aproximativ șase luni înainte ca acesta să trimită înapoi vreo fotografie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close