Cele mai importante invenţii ale ultimilor ani

Comments (0) Campanii Sociale, Pamant

Cele mai importante invenţii ale ultimilor ani

În ultimele decenii, lumea ştiinţei ne uimeşte în mod constant cu descoperirile pe care le face şi cu modul în care tehnologia pare să evolueze. Fără doar şi poate, invenţiile pe care vi le prezentăm în continuare sunt printre cele care dacă nu vor schimba felul în care funcţioneză lumea, vor ajuta foarte mulţi oameni.

Casca invizibilă pentru bicicliști

casca motociclisti

Proiectată de doi studenți suedezi, Hövding este un guler elegant, care conține o cască de tip airbag care se umflă în cazul unui accident. Noua invenție este disponibilă în magazinele selecte din Europa.

Adăpostul pentru refugiați

26574_hd

Dezvoltat în cooperare de către Fundația IKEA și Înaltul Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați, adăpostul Better este un adăpost pentru refugiați care combină forma cu funcționalitatea și durabilitatea. Spre deosebire de corturi, adăposturile rezistă până la trei ani și sunt dotate cu panouri solare, plase de țânțari, lumini și sisteme de ventilație, dar și o ușă cu încuietoare pentru intimitate și siguranță.

Aplicația care vă permite să îi ajutați pe nevăzători să vadă

26576_hd

Be My Eyes este o aplicație mobilă care conectează nevăzătorii care au nevoie de asistență cu voluntari care vor să ajute, printr-o conexiune video directă. Nevăzătorii obțin ajutor de la ceilalți, iar tehnologia este utilizată în scop pozitiv.

Coșul de gunoi plutitor care curăță oceanul

26577_hd

Seabin este un coș de gunoi automatizat care colectează în permanență gunoaiele, molozul și uleiul care plutește pe apă. Noua invenție ajută la rezolvarea și prevenirea poluării oceanelor.

Robotul terapeut

26578_hd

Robotul focă Paro este echipat cu cinci senzori diferiți care sporesc capacitatea de a se conecta cu și vindeca oameni. Robotul pufos are un corp mobil, scoate sunete drăguțe și răspunde la atingere și comenzi vocale, adaptându-și comportamentul său la utilizatori – printre care se numără persoanele în vârstă, victimele diverselor traume și oameni grav bolnavi.

Mingea de fotbal care produce energie electrică

26579_hd

SOCCKET este o minge de fotbal portabilă, generatoare de energie, concepută pentru a promova activitatea fizică și conștientiza oamenii cu privire la problema globală a energiei. Acesta se reîncarcă în timpul jocului pentru a alimenta eficient lampa cu 3-led-uri. Mai mult chiar: pentru fiecare minge cumpărată, SOCCKET dăruiește o minge unui copil din țările în curs de dezvoltare.

Kitul pentru o menstruație mai sigură

26580_hd

Flo este un kit ușor de utilizat  și relativ ieftin pentru curățarea și depozitarea tampoanelor sanitare reutilizabile, care are ca scop promovarea igienei în anumite părți ale lumii unde menstruația este stigmatizată, iar tampoanele nu sunt disponibile. Noua invenție constă dintr-un sistem simplu de curățare, o sfoară și o pungă cu fermoar pentru transport.

Sticla de apă comestibilă

26581_hd

Ooho! este un nou tip de ambalaj fabricat din alge marine, care propune o alternativă la sticlele de plastic. Globurile H20 sunt porții de apă închise într-un gel pe bază de alge, care, în timp, ar putea fi un înlocuitor pentru sticlele pe care le folosim în fiecare zi.

Autobuzul care funcționează pe bază de reziduuri umane

26582_hd

Compania de tratare a deșeurilor GeneCo a venit cu o invenție revoluționară – autobuzul BioBus alimentat cu reziduurile fecale ale oamenilor. Primul BioBus este activ în Regatul Unit, transportând pasageri spre și dinspre aeroportul Bristol în fiecare zi.

Mașina de spălat vase manuală

26583_hd

Creată de designerul israelian Chen Levin, mașina de spălat vase Circo nu utilizează energie electrică și are nevoie doar de o cantitate mică de apă. Conceptul este simplu și genial: manivela de mână eliberează un jet de apă, care este încălzită de un comprimat de acetat de sodiu. Un minut mai târziu, vasele sunt curate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close