Cele mai interesante tradiţii de Anul Nou, în diferite colţuri ale lumii

Comments (0) Oameni

traditii-de-anul-nou

Dacă veți face un pic de cercetare în toate colţurile lumii, veţi vedea că Anul Nou este sarbatorit, fără îndoială, cu entuziasm egal peste tot. Iată o listă a unora dintre cele mai interesante modalități de a sărbători Anul Nou în întreaga lume:

Anglia: Obiceiul englez de primire a Anului Nou este plin de ospitalitate și căldură. Ei cred că prima persoană care îţi va trece pragul casei, îţi va aduce noroc pentru întreaga familie.

Invitatul ar trebui să fie un bărbat, ar trebui să intre prin ușa din față și aducă niște cadouri tradiționale, cum ar fi pâine, băutură pentru capul familiei și cărbune pentru a aprinde focul. Ei cred că acestea aduc noroc pe tot parcursul anului.

Danemarca: În Danemarca, rezidenții obişnuiesc să arunce vesela veche în fața ușii. Dar nu în faţa uşii lor, ci în faţa uşii casei prietenilor. Chiar dacă pare neobişnuit, este un mod de a-şi arăta prietenia. Mai mult decât atât, se spune că cine are cele mai multe vase aruncate în faţa uşii are şi cei mai mulţi prieteni.

China: Chinezii au un mod unic de a sărbători Anul Nou. Aici, fiecare uşă din faţa casei este vopsită în rosu, ceea ce simbolizează fericirea şi norocul. Totodată, ei ascund toate cuțitele pentru ziua respectivă, astfel încât nimeni nu să se taie, pentru că ar putea astfel tăia întregul noroc din familie pentru anul următor.

Brazilia: Brazilienii cred că lintea semnifica bogăție și prosperitate. Deci, servesc produse alimentare compuse din această leguminoasă. În ajunul Anului Nou, preotesele se îmbracă în rochie albastră pentru o ceremonie de bun augur pentru zeiţa apei. De asemenea, o barcă de sacrificiu umplută cu bijuterii, lumânări și flori de plajă din Rio de Janeiro, este împinsă spre ocean, pentru a aduce sănătate, bogăție și fericire.

Germania: Plumbul este considerat a fi de bun augur aici. De aceea, se toarnă plumb topit în apă rece și forma care este luată după, prezice viitorul. Astfel, forme de inima simbolizează căsătoria în timp ce formele rotunde denotă noroc; forme de ancoră spun că aveți nevoie de ajutor ş.a.m.d.

Belgia: În Belgia, ajunul Anului Nou este asociat cu sărbătoarea Sfântului Silvestru. Aici, Anul Nou se sărbătoreşte în familie, unde rudele îşi fac urări, iar copiii economisesc bani pentru a cumpăra decoraţiuni.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni
Căsătoriile pe Skype, ultima modă în vremea Coronavirusului

Noul coronavirus a provocat nu numai o pandemie de proporții globale, ci și schimbări sociale la care nimeni nu s-ar...

Close