Cele mai sănătoase 10 alimente din lume

Comments (0) Oameni

cele mai sanatoase alimente

Consumul de alimente sănătoase are mai multe beneficii, atât pentru corp, cât și pentru minte. Când mâncăm bine, ne simțim bine, când ne simțim bine, suntem mai fericiți, când suntem mai fericiți, suntem mai productivi … și aceste aspecte minunate continuă. Din ce în ce mai mult, magazinele și restaurantele din întreaga lume se străduiesc să ofere hrană sănătoasă – făcându-le mai ușor oamenilor să urmărească o nutriţie corectă.

Această listă de 10 dintre cele mai sănătoase alimente din lume este doar un ghid de început – o modalitate de a înțelege vitaminele și mineralele esențiale pe care corpul uman trebuie să le deţină astfel încât să funcționeze cât se poate de bine. În plus, aceste alimente sănătoase sunt toate delicioase!

1. SPANAC

Această super-hrană plină de nutrienți este disponibilă în aproape orice magazin atât proaspătă, congelată, cât şi conservată. Unul dintre cele mai sănătoase alimente pe planetă, spanacul oferă organismului un surplus de energie în timp ce are calorii și oferă vitamina A, vitamina K și acid folic esențial.

2. FASOLEA NEAGRĂ

Îmbogăţite de antioxidanți super-sănătoși, boabele negre se digeră lent, menținându-vă senzația de săţietate mai mult timp. Aceste frumoase boabe mici sunt pline de calciu, proteine ​​și fibre, având de asemenea, un gust excelent!

3. NUCI

Cu mai mulți antioxidanți decât oricare alt aliment, nucile sunt, de asemenea, bogate în seruri de plante, uleiuri omega 3 și grăsimi sănătoase.

4. SFECLA

Bună pentru creier și ajutând la scăderea tensiunii arteriale, banala sfeclă este adesea trecută cu vederea, desi este unul dintre cele mai sănătoase alimente de pe pământ. Radacina de culoare rosie este plina de folat, magneziu si vitamina C.

5. AVOCADO

Mancând doar unul sau două avocado pe săptămână, va puteţi asigura aportul necesar de grăsimi sănătoase mononesaturate, vitamina B6, dar și cantități mari de acid folic.

 6. CIOCOLATA AMARĂ

Conform cercetărilor recente, ciocolata conține mai mulți antioxidanți decât cele mai multe sucuri de fructe – o veste bună pentru iubitorii de ciocolată. Pe lângă protejarea corpului împotriva bolilor și prevenirea bolilor cardiace, ciocolata neagră este un stimulator natural al stării de spirit.

7. ZMEURA

La  fel ca majoritatea fructelor de padure, zmeura este umpluta cu antioxidanti, ajutând corpul să se menţină sănătos şi fără boli. Proaspete sau congelate, ele oferă, de asemenea, vitamina C, calciu și fier.

8. USTUROI

Usturoiul a fost folosit pentru a preveni boala de secole, deoarece inhibă creșterea bacteriilor, reduce colesterolul și tensiunea arterială și are acţiune antiinflamatoare.

9. LĂMÂILE

Lămâile au calități puternice antiinflamatoare și pot ajuta la inhibarea creșterii celulelor canceroase. De asemenea, acestea au la fel de multă vitamina C ca și portocalele.

10. LINTEA

Lintea este bogată în fibre și protein, ​​adăugând un gust și o textura excelentă la orice masă. Datorită aportului de proteine, veganii și vegetarienii folosesc adesea lintea ca înlocuitor pentru carne în rețetele tradiționale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close