Cercetătorii americani au creat „armura” perfectă pentru medici

Comments (0) Oameni, Scrisori de bine

medici

Pandemia provocată de noul coronavirus a scos la suprafață o realitate îngrijorătoare: spitalele pe întreg mapamondul au probleme cu echipamentele de protecție pe care cadrele medicale trebuie să le poarte, iar cele care deja există se pot dovedi ineficiente în fața anumitor viruși.

Din fericire însă, cercetătorii de la Universitatea Pittsburgh au dezvoltat un material textil care nu este doar impermeabil ci are și capacitatea de a respinge sângele, saliva și de a împiedica cei mai mulți viruși să rămână pe echipament. 

Ceea ce face ca acest material să fie cu adevărat unic și să funcționeze ca o „armură” impenetrabilă este chiar durabilitatea lui. În timp ce echipamentele clasice își pierd din rezistență după primele spălări, acest material rezistă la mii de cicluri de spălare. 

Având în vedere că nou descoperire poate ține la distanță inclusiv virușii periculoși pentru om, cercetătorii universitari ar vrea ca invenția lor să fie folosită pentru a fabrica întregul echipament purtat de medici, dar și pentru sălile de așteptare dotate cu scaune sau alte suprafețe cu care oamenii ar putea intra în contact. 

În următoarea fază, cercetătorii vor testa dacă „armura” lor are și capacitatea de a ține la distanță diverse tipuri de coronaviruși, cum este și cazul noului Covid-19.

 

Key words: coronavirus, cercetători, material, medici, test, armură

 

 

 

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close