Cinci beneficii ale scrisului de mână

Comments (0) EU

beneficii ale scrisului de mana

În timp ce stiloul și hârtia sunt acum desuete, scrisul de mână oferă câteva beneficii care nu ar trebui pierdute odată cu dezvoltarea tehnologiei.

1. Ajută în procesul de învățare

Un studiu publicat de Asociaţia pentru Ştiinţele Psihologiei a constatat că luarea de notițe scrise de mână îmbunătățește înțelegerea în profunzime a unui anumit subiect. În schimb, atunci când luăm notiţi cu ajutorul laptopului, nu are loc niciun fel de prelucrare a informațiilor, ceea ce este în detrimentul învățării.

2. Are un impact pozitiv în dezvoltarea creierului

Un articol publicat în Psychology Today descrie importanța scrisului de mână în procesele de dezvoltare a creierului. Pe parcursul acestei activităţi, se dezvolta specializarea funcţională a creierului ceea ce are un efect asupra controlului mișcării și al proceselor de gândire în ansamblu.

3. Se face pentru o mai bună compoziție

Dezvaluie de cercetare care elevii scriu eseuri care scriu cu un stilou mai mult decât cei care au folosit o tastatură; Ei au scris aussi plin mai repede și în mai multe propoziții.

4. Scrisul de mână îi ajută pe cei cu dislexie

Deborah Spear, terapeut cu sediul in Great Falls, spune într-un interviu pentru Washington Post că scrierea cursivă este o parte improtantă în procesul terapeutic pe care îl desfăşoară cu studenții care au dislexie.

5. Calemază stările de anxietateDr. Marc Seifer, un expert grafolog spune că scrisul de mână este un calmant extraordinar, numindu-l „grafoterapie”. Scrierea unei propoziții ca „Voi fi mai liniștit“ de cel puțin 20 de ori pe zi ne poate face cu adevărat mai liniștiţi. De fapt, această este o metodă destul de utilizată de către terapeuţi şi care îi ajută pe cei care trec prin stări de anxietate să treacă mai uşor peste acestea.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close