Cinci invenţii care au făcut lumea mai bună

Comments (0) Oameni

Se spune că toate invenţiile se nasc din necesitate, că nevoile primare sunt cele care alimentează într-o oarecare măsură creativitatea. Fiecare din aceste cinci noi invenţii porneşte într-o oarecare măsură de la o nevoie umană, fie ea chiar şi simpla nevoie de apă. Pentru a le crea, designeri înzestraţi au identificat întâi o problemă importantă şi apoi au venit cu o soluţie inovativă.

Setul de bucătarie pentru bolnavi de demenţă

26569_hd

Eatwell este un set de opt accesorii de bucătărie menite să-i ajute pe cei care suferă de demenţă. Bolurile sunt adâncite şi au interiorul colorat în albastru pentru a face hrana cât mai uşor de identificat. Designul lingurilor este, de asemenea, conceput în aşa fel încât mâncarea să nu se verse uşor şi riscul de accidentare să fie cât mai scăzut.

Paiul care filtrează apa

26570_hd

Paiul denumit de către inventatorii săi The Lifestraw este un pai care filtrează impurităţile la nivel microbiologic cu care ar putea să fie contaminată apa. Acesta a fost creat pentru a ajuta oamenii din ţările în curs de dezvoltare, care nu au acces la apă potabilă sau pentru cazurile de calamitate şi dezastre naturale.

Bandajul care te face invizibil în faţa ţânţarilor

dap

Kite Patch este invenţia care alungă ţânţarii pentru 48 de ore prin blocarea receptorilor olfactivi ai acestora. Bandajul se fixează pe haine şi a fost creat pentru a ajuta la stoparea râspândirii bolilor precum malaria sau febra Dengue.

Cartea apei

26573_hd

Furnizând informaţii despre apa potabilă din lume, fiecare pagină a cărţii este acoperită cu nanoparticule de argint, fiind totodată şi un filtru care omoară circa 99,9% dintre bacteriile care trec prin aceasta. Fiecare pagina poate fi folosită de mai multe ori drept filtru, putând asigurând unei persoane apă potabilă pentru 30 de zile.

Capsulele pentru reîncărcarea telefonului

26575_hd

Mini-power este răspunsul ecologic pentru a păstra telefoanele încărcate atunci când vrei să pleci. Micile capsulele create de Tsung Chih-Hsien vin în trei mărimi disponibile: două, patru şi şase ore, fiind reciclabile după folosire.

Sursă foto: goodnet.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close