Cinci moduri în care poţi mai trăi mai natural şi mai ecologic

Comments (0) Oameni

stil de viata ecologic si natural

Să trăieşti în mod cam natural şi ecologic poate aduce o mulţime de beneficii. Economii. O mai bună sănătate. Mai puţin stres şi multe altele. Dar de unde să începi? Trebuie să începi să cumperi numai lucruri pe care scrie „bio” sau să te mulţi la ţară? Nu.

Ce este viața naturală?

Definiția este un pic diferită la fiecare în parte, dar majoritatea va fi de acord că un stil de viață natural este unul axat pe reducerea încărcăturii toxice, o mai mare atenţie a efectelor asupra mediului, echilibrarea balanţei între producţie şi consum și căutarea alternativelor naturale la cele convenționale.

Traiul natural ar putea fi cu ușurință complicat, dar am ales să îl păstrăm cât mai simplu posibil. Dacă nu ştii de unde să începi, iată câteva sfaturi pentru crearea unui stil de viață natural într-un mod simplu.

Reduceți încărcătura toxică

Produsele chimice sunt peste tot. În casele noastre, în alimentele pe care le mâncăm și aproape orice produs pe care îl putem cumpăra. Reducerea încărcării dvs. toxice este esențială pentru a trăi un stil de viață natural. Cum faci asta?

  1. Mănâncă mâncare adevărată

Alegeţi să gătiţi cât mai mult cu ceea ce puteţi să cumpăraţi de la piaţă în loc să cumpărăti semipreparate. Chiar dacă gătitul de la zero ar putea dura mai mult, încercaţi.

  1. Folosiți uleiuri esențiale

Uleiurile esențiale pot fi folosite pentru a vă curăța casa, pentru a face alimentele mai gustoase și chiar pentru a vă îmbunătăți sănătatea. Alegeți uleiuri esențiale care sunt 100% pure.

  1. Reduceţi produsele de unică folosință

Probabil lucrurile de unică folosinţă sunt cele mai dăunătoare invenţii pentru planetă. Folosirea acestora ar putea fi redusă în multe situaţii, chair dacă alternativele reutilizabile pot părea mai incomode câteodată.

  1. Încercaţi să produceţi mai puține deșeuri

La fel ca reducerea consumului de produse de unică folsinţă, alegerea unor obiecte care utilizează mai puţin ambalaj de unică folosinţă şi cumpărarea a cât mai multor produse vrac este un pas important pentru o viaţă mai ecologică. De asemenea, încercaţi să aveţi mereu o pungă la voi atunci când mergeţi la cumpărături pentru a nu mai apela la pungile de plastic.

  1. Previne în loc să tratezi

Atunci când ne concentrăm asupra prevenirii şi când încercăm să ne alimentăm cu hrană și remedii cât mai naturale, ne îmbolnăvim mai rar. Dacă te-ai săturat să te simți rău tot timpul, în ciuda eforturilor tale cele mai bune, probabil că e timpul să încerci ceva nou. Cu toate acestea, efectele positive ale unui stil de viaţă schimbat nu se vor vedea atât de bine imediat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close