Cinci semne că ești prea generos

Comments (0) EU, Oameni

generozitatea si dezvoltare personala

„Oamenii care se iubesc pe sine sunt percepuți ca fiind foarte iubitori, generoși și buni…” a spus Sanaya Roman în Living with Joy: Keys to Personal Power and Spiritual Transformation.

Totuși, poate fi dificil să te iubești pe tine însuți dacă ești preocupat să fii iubitor, generos și bun, mai ales în lumea de astăzi.

Ajungem foarte des la această situație: vrem să dăm, dar nu putem da neobosit sau fără sfârșit, altfel nu ar mai exista nimic: timp, energie, bani, pentru a-i ajuta pe alții.

Iată 5 semne că ești prea generos

  1. Fericirea ta este periclitată

Deși există cu siguranță o bucurie în a-i ajuta pe ceilalți, oamenii care oferă prea mult sfârșesc să aibă adesea consecințe neintenționate, cum ar fi anxietate sau depresie. Dacă ți se pare cunoscut, oprește-te din ceea ce faci și consultă un terapeut.

  1. Ai prea multă dramă în viața ta

Simți că există prea multă dramă în viața ta? Un motiv ar putea fi generozitatea ta. Chiar și pentru aceia care stabilesc un prag pentru nivelul de dramă de care sunt dispuși să se ocupe, poate fi ușor depășit de oamenii cu care încerci să fii bun. Când te implici în viețile și poveștile altor oameni, nivelul de dramă din viața ta crește. Și invers. Deci s-ar putea să fie momentul să reduci generozitatea pentru a nu mai fi atât de multă dramă în viața ta.

  1. Prea mulți oameni apelează la tine

Deși e drăgiț să ți se ceară sfaturi, trebuie să ai un punct de limită. Stabilește un număr de telefoane pentru cei care caută sfaturi („ok, acesta este al 10-lea apel, închid telefonul.”) sau un timp anume („Mi-am închis telefonul la ora 8. De când am început să fac acest lucru am observat că dorm mult mai bine.”) Orice ar fi, ia o decizie și ține-te de ea. Trebuie să ai grijă și de tine!

  1. Nu ai deloc timp pentru tine

Dacă nu ai deloc timp pentru tine nu înseamnă că vei primi o insignă de onoare de altruism; dacă petreci 15 ore pe zi ajutând să-i hrănești și să-i îmbraci pe cei fără adăpost nu ai suficient timp la sfârșit pentru odihnă și relaxare, lucruri care sunt esențiale pentru supraviețuire. Ia în considerare renunțarea la unele activități din programul tău dacă este prea aglomerat și ia parte doar la acelea care sunt foarte importante pentru tine.

  1. Spui prea rar „nu”

Din nou, acest lucru nu-ți va aduce niciun premiu sau nu-ți va oferi nicio insignă de onoare. Să fii cu adevărat altruist înseamnă să îți acorzi timp să ai grijă de tine, pentru a putea fi de mare ajutor altcuiva. Nu poți avea grijă de nimeni dacă ești epuizat și pe cale de a avea o cădere nervoasă. Trebuie să ai grijă de tine mai întâi, și asta înseamnă să zici „nu” mai mult. Iată ce am început eu să fac: am întrebat dacă pot suna persoana înapoi imediat sau dacă eram eu în persoană, le spuneam că trebuie să îmi verific programul și că îi voi suna apoi. Apoi îmi luam câteva minute pentru a respira adânc și țineam în inima mea ideea de a face orice mi se cerea. Dacă acel gând mă făcea să zâmbesc, încercam să-l fac. Iar dacă nu, sau dacă mă făcea să mă simt acerb, spuneam simplu că nu eram disponobilă, dar mulțumeam că am fost inclusă.

Dacă manifestați una sau toate aceste caracteristici, ar putea fi o idee bună să mergeți să vedeți un consilier sau un terapeut care să vă ajute să reglaţi aceste lucruri.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close