Cum a ajuns un adăpost pentru căței să salveze oameni

Comments (0) Animale

caini de salvare

Newman’s Own este o organizaţie care își oferă toate profiturile pentru acţiuni de caritate, fiind totodată cei care pregătesc şi antrenează caninii pentru a putea fi de  folos în misiunile de urgență.

În mai 2013, o tornadă mortală a lovit orașul Moore, Oklahoma. Mai mult de 300 de persoane au fost rănite, iar multe case și clădiri au fost distruse. Timpul a fost esențial în momentul în care a început misiunea de salvare, astfel încât oficialii au apelat la un expert: un câine certificat în căutare și salvare de la National Disaster Search Dog Foundation.

Chief, împreună cu conducătorul său, Andrew Pitcher, a putut să caute rapid pe terenul instabil pentru a găsi oameni care aveau nevoie de ajutor – salvând vieți în acest proces. “A fost un mediu foarte dificil, dar Chief a lucrat toată ziua, când a trebuit. Este un căutător neobosit și are o loialitate extraordinară față de victime, fără a fi distras odată ce a găsit pe cineva “, spune Pitcher.

Chief și Andrew fac parte dintr-o forță de căutare și salvare cu sediul în Nebraska. Aceștia au fost asociați de National Disaster Search Dog Foundation, o organizație non-guvernamentală care recrutează și pregătește câini din adăposturi pentru misiuni de căutare și salvare. Scopul lor este de a îmbunătăți răspunsul în caz de catastrofe în America prin oferirea unor câini profesioniști instruiți departamentelor de pompieri și a altor primi responsabili în situaţii de urgență, precum Pitcher.

Recrutarea, îngrijirea și instruirea fiecărui câine costă aproximativ 20.000 de dolari, însă Fundația Search Dog oferă câinii fără costuri beneficiarilor, datorită donațiilor și sprijinului generos oferit de Newman’s Own.

caini de salvare

“Înainte de a-l întâlni, Chief a fost găsit abandonat pe o alee din Colorado și dus într-un adăpost, unde managerul a observat că nu poate sta liniștit și a urmărit fiecare minge pe care ar fi putut-o găsi. Cainii cu energie si tenacitate ridicate nu pot fi căutători foarte buni”, spune Pitcher,” dar acele calități fac un câine bun de căutare. Și, din fericire, managerul adăpostului a sunat la National Disaster Search Dog Foundation.

Din fericire pentru victimele situațiilor de dezastru, da, dar și din fericire pentru Pitcher însuși. Când a avut un accident de mașină cu un an sau doi în urmă, Chief  l-a salvat.

„Chief și cu mine am condus de la Lincoln la Indiana pentru certificarea câinilor de căutare. Am fost acolo timp de trei zile și trebuia să conduc noaptea ca să mă întorc la Lincoln. Am adormit și mașina a ieșit de pe drum pe un dig, “își amintește Pitcher.

“Primul lucru pe care mi-l amintesc era Chief stând în fața mașinii. Încerca să ajungă la mine. M-am ținut de el și m-a tras, pentru că aveam probleme de vedere. El a fost bine din fericire, eu am fost lovit, dar am fost OK “, spune Pitcher.” Cușca  lui s-a desprins și ar fi putut să fugă, dar el a venit la mine.”

De peste 30 de ani, Newman’s Own a ajutat la susținerea a mii de cauze și organizații caritabile, aproape o jumătate de miliard de dolari fiind donați de la fondarea sa în 1982. De fiecare dată când cumperi un produs al lui Newman, începi o călătorie spre îmbunătățirea vieții cuiva.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close