Cum arată Pământul din satelit

Comments (0) Pamant, Univers

pamantul-din-spatiu

Ceea ce vedeţi deasupra este Londra surprinsă de la o distanţă de mai bine de 250 mile depărtare. Aşa arată noaptea metropolele din vestul Europei văzute din spaţiu.

pamantul-din-spatiu

Nordul Australiei care face trecerea către deşert este peticit cu bucăţi de iarbă verde, iar în centrul imaginii vedem Craterul Wolfe Creek, rămăşiţa unui meteorit care a lovit Pământul acum 300.000 de ani. Legendele locale asociază craterul cu un şarpe colorat pe care aborigenii îl considerau mărturia unui dinozaur care a lăsat urme pe acest teritoriu.

pamantul-din-spatiu

Să vezi zăpadă în mijlocul Saharei este un lucru rar. Totuşi, zăpada a căzut anul acesta peste orăşelul algerian Aïn Séfra, care este considerat o poartă către deşert.

pamantul-din-spatiu

Oficialii au transmis alerte privind nivelul poluării din China din nou la mijlocul lui decembrie. În timpul avertizărilor, şcolile din 20 de oraşe au fost închise, iar cetăţenii au fost rugaţi să nu iasă din case. Din spaţiu, smogul are culoarea gri şi acoperă o mare parte a regiunilor de nord.

pamantul-din-spatiu

Strâmtoarea Gibraltar care separă Spania de Maroc, Europa de Africa, Oceanul Atlantic de Marea Meditaraneană oferă un spectacol inedit al imaginilor din satelit. Dacă privim cu atenţie pixelii de culoare gri, aceştia reprezintă aşezări omeneşti din zonă.

pamantul-din-spatiu

Marea Arabiei văzută din spaţiu este acoperită de un vortex de nori şi praf care se rotesc impreună cu Pământul. Praful ajunge deasupra mării din cauza aerului cald al deşertului.

pamantul-din-spatiuLacul Krasne în Crimeea este adăpostul unor specii variate de alge şi alte microorganisme, care fac ca imaginea din spaţiu să capete culori inedite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close