Cum arată primul cartier din lume cu locuințe printate 3D

Comments (0) CSR

Imprimantele 3D se dovedesc zilele acestea mult mai mult decât niște jucării sofisticate pentru oameni creativi și jucăuși. Mii de oameni care dețin astfel de imprimante au început zilele acestea să producă viziere și ventilatoare care să ajute în lupta cu noul coronavirus, însă utilitatea acestei tehnici de printare merge chiar mai departe: în Mexic a fost „printat” primul cartier de locuințe, ceea ce ar putea schimba decisiv modul în care ne raportăm la conceptul de locuire.

Comunitatea rurală din localitatea Tabasco, aflată în sudul Mexicului, a primit recent primele locuințe printate 3D. Proiectul este realizat de către o organizație non-profit americană numită New Story și presupune realizarea de locuințe sociale pentru cei aflați în nevoie.

Locuințele au o suprafață totală de aproximativ 500 mp și fiecare are câte două dormitoare, o cameră de zi, baie și bucătărie, toată suprafața fiind printată cu ajutorul tehnologiei de printare 3D. Clădirile printate sunt realizate din materiale durabile, inginerii din proiect oferind asigurări că vor rezista unor eventual cutremure. 

Scopul celor de la New Story este acela de a oferi o soluție în contextul crizei globale în privința locuințelor. Această criza are efecte chiar mai acute în această perioadă, în care noul coronavirus afectează multe state în care oamenii nu își pot lua minime măsuri de protecție față de virus tocmai pentru că nu dețin o casă în care să se autoizoleze. Problema a fost observată în special în India, specialiștii avertizând că un astfel de context poate avea urmări catastrofale în privința numărului de victime pe care această pandemia îl va provoca.

 

  • 3D_Mexico_1-Joshua-Perez
  • 3D_Mexico_7-Joshua-Perez
  • 3D_Mexico_8-Joshua-Perez
  • 3D_Mexico_12-Joshua-Perez
  • 3D_Mexico_3-Joshua-Perez-1800x0-c-center

 

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close