Robotul care îi ajută pe copiii cu autism să comunice mai bine

Comments (0) Oameni, Responsabil TV

 

Mulțumită unui startup francez, roboții au devenit mult mai personali. Leka este un robot mic, rotund care îi ajută pe copiii cu autism să devină comunicatori și elevi mai buni. Robotul jucăuș schimbă expresii pe ecranul său (sau pe fața sa), folosește lumină, sunete și culori pentru a crea jocuri personalizate, și poate afișa și poze sau videouri.

Conduita delicată a lui Leka îi coordonează pe copii prin activități care îi ajută să se conecteze cu mediul lor și să se simtă mai confortabil atunci când interacționează cu alți copii sau adulți. Robotul poate fi controlat de un părinte sau de un îngrijitor prin bluetooth, sau poate funcționa autonom. Leka, o parte robot, o parte creator de încredere, a fost conceput să devină un prieten de încredere care evocă entuziasm despre învățarea prin diferite activități distractive.

În unele jocuri, copilul participă la identificarea culorilor, în timp ce în alte dăți, cei doi se joacă de-a v-ați ascunselea sau potrivesc imagini. Ca orice bun prieten, Leka te sprijină. În timpul activităților, Leka asigură o stimulare pozitivă (o față fericită sau sunete de râs) pentru a încuraja creativitatea și interesul copilului de a învăța. Robotul vesel urmărește progresul copilului în timp și părinții sau profesorii pot crește dificultatea nivelurilor.

Co-fondatorul și CEO-ul lui Leka, Ladislas de Toldi, a spus că robotul este unic și reprezintă o nouă modalitate de a-i captiva și motiva pe copii. „În timp ce multe jucării care îmbunătățesc dezvoltarea cognitivă pot costa mii de dolari, Leka costă doar $700-800. Părinții pot primi discount dacă achiziționează robotul prin intermediul site-ului. Creatorii speră să-l livreze pe Leka în școli și în case până în noiembrie 2017.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close