Cum pot genera plantele energie electrică?

Comments (0) Pamant

energie pe baza de plante

Cercetătorii au dezvoltat o metodă de generare a energiei electrice folosind plante. Această metodă implică întreruperea procesului de fotosinteză și redirecționarea electronilor înainte ca plantele să înceapă producția de zaharuri. Aceasta este o descoperire majoră, deoarece plantele funcționează cu o eficiență de 100% în timpul procesului de fotosinteză. Aceasta înseamnă că fiecare foton derivat din lumina soarelui este transformat în electron.

În comparație, cele mai multe celule solare care sunt utilizate în prezent funcționează la doar 12-17% eficiență. Această nouă tehnologie poate aduce o adevărată revoluţie în domeniul energiei solare. Dar mai întâi trebuie să trecem de obstacolele economice și tehnologice. Citiți mai departe pentru a afla cum funcţionează această nouă tehnologie.

Cum pot plantele să genereze energie electrică?

Fotosinteza este procesul prin care plantele transformă energia derivată din lumină în energie chimică și materie organice. O parte din materia organică este folosită de plante pentru creșterea plantelor, însă cea mai mare parte nu este utilizată de plante și este eliberată în sol prin intermediul rădăcinilor. În jurul rădăcinilor plantei, există microorganisme naturale care descompun compușii organici pentru a primi energie, iar electronii sunt apoi eliberați ca deșeuri.

Acești electroni pot fi colectați pe un anod, care poate fi utilizat pentru a genera energie electrică. Potrivit studiilor, creșterea plantelor pare să nu fie afectată de acest proces și acestea continuă să crească odată cu producerea simultană a energiei electrice.

Exploatarea energiei pe bază de plante este deja o realitate 

Tehnologia a fost brevetată prima dată de Universitatea Wageningen din Olanda în anul 2007, dar a fost preluată de compania Plant-e în 2009. Compania a început apoi să comercializeze această nouă invenţie. Ca o dovadă a succesului pe care îl poate avea acest concept, ei au făcut un glob care se rotește folosind energia generată de o astfel instalație.

O subvenție de 50 000 de euro a fost acordată întreprinderii Plant-e de către autoritățile locale pentru a lucra la producerea energiei electrice în mai multe zone din oraş. Potențialul acestei tehnologii este de a produce 280.000 kWh / an, la un hectar, ceea ce ar fi suficient pentru aproximativ 80 de case. Cel mai bun lucru despre această tehnologie este faptul că este produs fără efecte negative asupra mediului.

Ce presupune „energia pe bază de plante”?

Primul produs la scară comercială a companiei este unul modular, care cuprinde instalații de 100 mp. Fiecare dintre acestea are 400 de module separate care sunt echipate cu noua tehnologie. Două dintre aceste sisteme modulare au funcționat pentru iluminatul stradal. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru a furniza energia necesară pentru conexiunile wifi în spaţiul public.

Care este viitorul acestei tehnologii?

Deoarece există limite la scalarea sistemului modular, compania dezvoltă în prezent un sistem tubular. Sistemele tubulare nu necesită ca suprafața să fie săpată, nici măcar nu deranjează plantele care deja cresc. Tehnologia existentă poate fi utilizată pentru a face tuneluri pentru aceste sisteme, la o adâncime de 5-30 cm sub pământ. Adâncimea optimă va fi determinată prin teste suplimentare, deoarece nivelul de oxigen din sol variază în funcție de adâncime, ceea ce afectează eficiența sistemului. Mai multe teste vor permite cercetătorilor să știe dacă sistemul va funcționa în sol uscat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close