Cum poţi creşte o pădure de 100 de ani în doar 10 ani, în mijlocul oraşului?

Comments (0) Pamant

padure urbana

Pădurile nu trebuie neapărat să fie nişte rezervații naturale îndepărtate, izolate şi situate departe aşezările umane. De fapt, le putem crește chiar acolo unde suntem, chiar și în orașe.

Un antreprenor al cărui nume este Shubhendu Sharma a hotărât să crească mini-pădurile în care speciile sunt biodiversificate, chiar în zonele urbane. Toate acestea sunt posibile doar prin imitarea proceselor de creştere naturale.

Antreprenorul descrie într-un videoclip postat pe internet modul în care este cu putinţă o pădure veche de 100 de ani să crească în doar 10 de ani și cum se poate obține o jungă chiar în grădina casei noastre.

Evident, nu se poate crește literalmente o pădure veche de un secol în doar un deceniu, însă prin imitarea procesului de creştere a unei păduri naturale este posibil să îţi dezvolţi ceva careva semăna foarte mult.

În loc să vedem natura ca ceva din afara orașelor și cartierelor noastre, trebuie să ne imaginăm că aceasta este de fapt peste tot în jurul nostru şi are puterea să se dezvolte chiar şi în condiţi urbane. Aceasta este abordarea pe care o propune Shubhendu Sharma, antreprenorul care a început “să construiască” păduri după ce a învăţat de la un japonez “secretele pădurii”.

Pentru a face ca pădurile să crească în oraşe, acesta începe întotdeauna de la sol, care pare să fie şi cel mai important element în creşterea unei păduri urbane. Astfel, întâi de toate, face o analiză a elementelor conţinute de sol şi a nutrienţilor de care acesta mai are nevoie pentru a susţine o pădure. Atunci când trebuie să  îmbogăţească solul, acesta foloseşte doar compuşi şi resturi organice.

Pădurea care creşte în oraş are nevoie de cel puţin 100 de metri ca să crească în mod similar şi să dezvolte un circuit al apei asemănător cu cel din pădurile naturale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close