Cum să construieşti o casuţă de joacă pentru copii, care să îi readucă la Mama Natură

Comments (0) EU, Oameni

Cum să construieşti o casă pentru copii care îi readuce la Mama Natură

Când eram mai tineri, afară nu era cea mai bună opţiune. Era singura opţiune. Era singura opţiune pe care o luam în considerare. Încă ani departe de computerele de acasă și social media, am avut jocuri cu bile, mașini de jucărie și aventuri. A trece de un teren necunoscut de pădure era echivalent cu o nouă aventură pentru cel puțin o zi întreagă. Poate chiar două, dacă eram norocoşi.

Schimbarea societății a fost clară şi este o trecere la interior. Ascunşi în spatele ecranelor şi uşilor, copiii noștri trebuie să se întoarcă în lume. Doar o excursie în grădină este o invitație suficientă de a învăța ceva despre lume. Du-ţi copiii afară şi “creşte” un loc de joacă şi o casă pe care copiii dvs o vor iubi şi din care vor învăţa ceva.

casa pentru copii

The Runner Bean “Teepee” Den

Aceasta este probabil cea mai simplă de creat dintre toate tipurile de case pentru copii.

Ai nevoie de:

1) 8-10 bastoane lungi de bambus (2-2,5 m)

2) O sfoară de grădinărit sau o legătură de cablu sau ceva asemănătir.

3) Un pachet de seminţe de fasole

4) Rolă mare de sfoară se grădinărit

Metodă

1) Alege o zonă liberă din grădină, fie pe o bordură, sau pe gazon. Va trebui să eliminați o zonă mică de gazon pentru a planta seminţele.

2) Împinge tijele de bambus în sol într -un cerc pentru a forma o formă de piramidă mare. Lăsați un spaţiu mare între două dintre acestea pentru o intrare. Fixați vârfurile nuielelor împreună folosind fie sfoară fie sârmă.

3) Pentru cele mai bune rezultate acoper tijele din bambus cu o rețea de sfori de grădinărit.

4) Sapă un spaţiu pătrat de 12×12 şi 12m adâncime în jurul bazelor în care sunt bătute tijele de bambus.

5) Adaugă compost sau/şi gunoi de grajd bine putrezit.

6) Fă două găuri la baza fiecărei tije.

7) Picură semințe de fasole în fiecare gaura și umple gaura cu apă. O dată ce apa a fost absorbită, acoperă găurile cu sol şi apoi udă din nou cu atenţie.

Notă: Va fi  nevoie să protejezi puieții de melcii prin îndepărtarea manuală a acestora în fiecare seară, până când plantele de fasole ajung la  aproximativ 2m înalţime.

8) În cazul în care fasolea nu găseşte bambusul în mod natural, puteți încadra cu atenție principalii muguri în jurul primei părţi a coardelor de bambus, până când încep să urce pe cont propriu .

9) Păstrează buruienile jos și umede prin cositul gazonului din jurul proaspetelor plante de fasole. Udă în mod frecvent.

Acum, tu și copiii tăi puteţi vedea cum prinde viață casa lor și cum creşte pe cont propriu. Fasolea creşte rapid, oferind noi lecții și întrebări în fiecare zi. Copiii tăi vor iubi modul distractiv de culegere a propriei lor recolte și modul în care va arăta casa acoperită în florile roșii delicate pe care fasolea le produce. Nu uitați să păstrați recoltarea de fasole în mod regulat ; acest lucru încurajează plantele să continue să înflorească.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close