Cum să faci cele mai delicioase şi sănătoase salate

Comments (0) EU

salate santoase

De când a venit vara, legumele şi verdeţurile au început să inunde tarabele pieţelor. Ele pot fi utilizate pentru reţete sănătoase şi delicioase. Mai jos aveţi câteva idei pentru ca salatele pe care le faci să nu fie doar cele mai sănătoase, dar şi cele gustoase.

  1. Baza

Pentru o salată plină de vitamine şi de minerale, utilizează tot felul de frunze verzi. Rucola şi andivele reprezintă alegeri excelente pentru a adăuga puţină varietate în farfurie. Spanacul reprezintă o altă opţiune de frunze verzi, pline de vitamine şi minerale. Cel mai bine este să achiziţionezi frunzele ce urmează a fi puse în salate de la furnizori locali. Poţi să te duci în piaţă sau poţi să apelezi la fermieri care săptămânal îţi livrează un coş cu legume proaspete. Nu doar că salata va avea un gust mai bun, ci vei ajuta la minimizarea efectului agriculturii intensive asupra mediului.

  1. Toppingul

Indiferent de numărul de alte ingrediente pe care vrei să le adaugi, asigura-te că le foloseşti pe cele de sezon. Vor fi mai proaspete şi vor avea un gust mai bun. Mazărea, ceapa, anghinarele şi napii reprezintă opţiuni excelente, mai ales dacă îţi doreşti să încerci ceva nou.

Pentru un gust acrişor, poţi adaugă citrice. Ţi se poate părea puţin neoisnuit să adaugi citrice în salate, însă acestea reprezintă o opţiune excelentă. Înainte de a decide ce fel de citrice să foloseşti pentru o salată pe gustul tău, asigura-te că ştii dacă vrei o salată mai dulce sau una mai acrişoară.

  1. Dressing-ul

Sigur că poţi găsi la supermarket tot felul de dressing-uri, însă cele mai bune sunt cele preparate în casă. Sucul de lămâie, usturoiul, uleiul, sarea şi piperul reprezintă o combinaţie excelentă pentru orice fel de salată. Poţi folosi şi suc de lime sau de portocală şi chiar ghimbir pentru a creea o salată un gust unic.

În ţara noastră nu vei găsi citrice produse local, însă există o mulţime de producători locali de usturoi şi uleiuri. Vei găsi produse locale chiar şi în supermarketuri, însă cel mai simplu este să dai o fuga până la piaţă. În marile oraşe sunt organizate periodic pieţe pentru că prodcătorii să poată să îşi vândă direct marfa. Trebuie doar să te interesezi unde şi când va avea loc un astfel de eveniment la tine în oraş.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close