Cum să lupţi cu lenea şi să ieşi din zona de confort: Principiul japonez Kaizen

Comments (0) EU

managementul timpului

Poate fi destul de benefic să ne uităm la alte culturi pentru remedii pentru problemele obișnuite pe care nu le putem rezolva singuri.

Folosiți principiul japonez al kaizen. Kaizen (kai = schimbare, zen = înțelepciune) este practica de a vă angaja complet să faceți o sarcină pentru un minut întreg, în același minut, în fiecare zi. Perioada de timp implicată este atât de scurtă încât temerea este absurdă: la urma urmei, este doar un minut. Iar după ce se termină acest minut, poți să faci tot ce vrei să faci.

Iată câteva sfaturi pentru practicarea acestui principiu:

  1. Nu programați minutul când sunteți angajat în alte lucruri. Chiar dacă este un lucru evident, de multe ori putem fi tentaţi înconştient să programăm sarcinile pe care nu dorim să le ducem la bun sfârşit pentru un moment în care vom fi oricum ocupaţi cu alte lucruri.
  2. Dacă încercați să renunțați, amintiți-vă: este doar un minut.
  3. Alegeți o sarcină la care puteți face progrese mici în fiecare zi și care nu este ceva ce trebuie făcut în același timp. Sarcina mea este sortarea, reorganizarea și curățarea camerei mele. Evident, nu pot să termin TOT într-un minut. Cu toate acestea, pot face progrese minut cu minut la un moment dat, începând să arunc câteva lucruri și să păstrez alte lucruri etc.
  4. Acordați-vă permisiunea de a continua. Chiar dacă depăşiţi timpul alocat pentru acest exerciţiu, cel mai important lucru este să aveţi totul terminat.

Terminarea unei sarcini mă ajută să trec la următoarea zi.

Ideea din spatele lui kaizen este că vă ajută să vă construiți încrederea în timp ce începeți să așteptați să finalizați lucrurile la timp. Indiferent despre ce este vorba, kaizen vă poate ajuta să înlocuiți temerea legată de o anumită sarcină cu bucurie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close