Cum scăpăm rapid de stările de furie?

Comments (0) Oameni, Scrisori de bine

gestionează stările de furie

A fi responsabil față de propria persoană înseamnă și să știi cum să gestionezi sentimentele de frustare și stările de furie ce apar în momentele mai dificile. Prin urmare, ți-am pregătit un articol care te va ajuta să înveți cum să te bucuri mai mult de prezent și să îl trăiești fără sentimente negative.

Exercițiul de astăzi reprezintă una dintre cele mai utile tehnici de gestionare, cu succes, a furiei. Deși nu realizăm, de cele mai multe ori ne supărăm datorită faptului că trăim având foarte multe așteptări. Ne așteptăm să mergem la birou la o anumită oră. Ne așteptăm să revenim acasă la ora stabilită. Ne așteptăm să ne distrăm la finalul săptămânii. Ne așteptăm să ne relaxăm acasă după o zi stresantă sau obositoare. Ne așteptăm să observăm un anumit tip de comportament la copiii noștri. Ne așteptăm că aceștia să aibă anumite rezultate. Iar lista ar putea, cu ușurință, continua.

Poate îți pare ciudat dar, dacă îți vei acorda timp pentru a te gândi la acest aspect, vei observa că ne trăim întreaga viață având tot felul de așteptări iraționale. Iar atunci când ele nu sunt îndeplinite, suntem frustrați sau ne înfuriem.

Știind că așteptările reprezintă una dintre principalele cauze ale nivelul zilnic de furie și renunțând la acestea pe măsură ce se fac resimțite ai posibilitatea de a zâmbi mai mult.

În momentul în care observi că începi să te înfurii fă următorul exercițiu simplu:

  1. Confirmă conștient sentimentul de furie („acel om m-a scos din sărite…”).
  2. Înceară că vezi ce încercai să obții în acel moment. Astfel vei identifica un semn privind așteptarea ta („încerc să ajung acasă după o zi lungă de muncă..”).
  3. Identifica așteptarea („Mă aștept să ajung acasă până la ora 18:00” sau „mă aștept să ajung acasă fără probleme, fără întreruperi și fără frustrări suplimentare după o zi atât de dificilă”).
  4. Renunță la așteptare („Voi ajunge acasă atunci când va fi posibil”). Acest lucru înseamnă acceptarea deplină a momentului prezent, exact așa cum este el.

Nu în ultimul rând, acest execițiu te poate învăța ca aceste așteptări te fac reticent la schimbări, te împiedică să te bucuri de clipe și chiar să trăiești realitatea așa cum este. Încercăm să schimbăm lumea din jur în mod constant astfel încât aceasta să corespundă cu ceea ce ne dorim iar atunci când lucrurile nu se întâmplă, ne înfurim.

Învață să renunți la așteptări și vei vedea cât de mult viața ta se va schimba. Dacă te aștepți să fie soare însă plouă, gestionează-ți stările de furie, elimină supozițiile și învață cât de frumos poate fi sa te plimbi sau să cânți în ploaie.

Comments are closed.

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close