Cum trăiesc oamenii săraci

Comments (0) Oameni

Într-o zi, un om foarte bogat a plecat cu fiul lui într-o excursie la țară pentru a-i arăta băiatului cum este să fii sărac. Cei doi au petrecut câteva zile și nopți la ferma unei familii care era considerată foarte săracă.

După ce s-au întors din excursie, tatăl și-a întrebat fiul dacă expediția i s-a părut interesantă. ”A fost minunat, tată,” i-a răspuns fiul. ”Ai văzut cum pot fi oamenii săraci?” întreabă tatăl. ”O, da,” i-a răspuns cel mic imediat.

”Deci, ce ai învățat din această excursie?” întrebă tatăl. Fiul lui i-a răspuns ”Am observat că noi avem un câine, iar ei au patru. Noi avem o piscină care se întinde până la mijlocul clădirii și ei au un lac care nu se mai termină. Noi avem lanterne speciale în grădină, iar ei au stelele. Spațiul nostru verde ajunge până la gardul curții iar ei au întregul orizont.

Noi avem o mică bucată de pământ pe care trăim și ei au hectare care se întind cât vezi cu ochii. Noi avem servitori la dispoziție, dar ei îi servesc pe alții.

Noi ne cumpărăm mâncărurile, ei și le cresc. Noi avem ziduri în jurul terenului ca să ne protejăm, ei au prieteni care fac asta.” Tatăl băiatului a rămas fără cuvinte. Apoi, în final, fiul său a adugat ”Exursia mi-a arătat cât de săraci suntem noi de fapt.”

De cele mai multe ori nu mai ținem cont de ceea ce avem și ne concentrăm pe lipsuri. Ceea ce pentru o persoană poate părea lipsit de valoare, pentru alta este o adevărată comoară. Totul depinde de perspectiva fiecăruia.

Uneori este nevoie să privim lucrurile din perspectiva unui copil pentru a ne reaminti ce este important în viață.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close