Cum va arăta Pământul în 250 de milioane de ani ?

Comments (0) Pamant

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Pământul în 250 de milioane de ani nu va fi planeta pe care o cunoaștem și o iubim astăzi. Teoria plăcilor tectonice dezvăluie modul în care plăcile care formează cochilia exterioară a pământului se aliniază, determinând astfel continentele să se îndepărteze sau să se unească.

Folosind proiecțiile puse la dispoziţie de către profesorul adjunct al Universității Northwestern, Christopher Scotese, a fost creată o animaţie pentru a imagina Pământul cu milioane de ani în viitor. Și.. se pare că acesta este un loc foarte diferit. De fapt, s-ar putea forma un supercontinent complet nou.

Scotese derulează proiectul PALEOMAP, care include un canal YouTube cu peste 50 de animații pe calculator, care prezintă “evoluția tectonică a continentelor și a bazinelor oceanice în ultimii miliarde de ani”.

În descrierea unuia dintre videoclipurile sale, Scotese a sugerat că o altă Pangeea se va forma peste 250 de milioane de ani. El o numește Pangeea Proxima.

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>