Cum vor arăta oamenii peste 1000 de ani?

Comments (0) Pamant

Evoluţia este un proces costant, care afectează toate formele de viaţă. Corpul omenesc a suferit foarte multe schimbări în ultimii 65 de ani. Nu a fost nevoie să treacă 10.000 de ani ca oameni să-şi fi dezvoltat toleranţă la lactoză. În ultimii doar 150 de ani, înălţimea omului a crescut în medie cu 10 cm. Tot cu 65 de ani în urmă, durata de viaţă a oamenilor era cu 10 ani mai mică decât astăzi. Câteva din aceste schimbări ţin de adaptări fireşti ale evoluţiei noastre, altele însă derivă din ceea ce înseamnă ştiinţa pentru zilele noastre.

Ştiinţa şi tehnologia ne transformă ca specie în moduri care se lasă greu de surprins. Ideea de a avea un smartphone ar fi sunat ca o temă de science fiction acum 20 de ani, în vreme ce astăzi este un lucru la fel de banal ca şi mersul pe bicicletă. Toate aceste inovaţii au schimbat nu doar felul în care interacţionăm unii cu alţii, ci şi cu mediul încojurător.

Tot la fel ca şi evoluţia, tehnologia niciodată nu îşi încetează niciodată progresul. Există lucruri precum nanobotul şi alte maşinării extrem de avansate, pe care le vedem creându-se sub ochii noştri şi care vor schimba viitorul speciei noastre. Aşadar, ce ne asteaptă în viitor? Unii cercetatori cred că primul pas va fi introducerea unor cipuri în corpul omenesc capabile de a transforma orice de la cicatrizarea plăgilor până la vindecarea cancerului.

În videoclipul de mai jos, creat de cei de la AsapSCIENCE, ideea tehnologiei care transformă umanitatea din străfundurile ei este explorată luând în calcul tehnologia existentă la acest moment şi potenţialul prevăzut în viitor. Viziunea este una interesantă atât în ce priveşte evoluţia omului peste nu mai mult de un mileniu, cât şi relaţionarea noastră cu mediul. Şi… din nou, unii cred că nu vom continua să mai existăm peste 50 de ani, dar poate că tehnologia va avea şi pentru asta o soluţie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close