Cum vor arăta oraşele viitorului?

Comments (0) Pamant

dezvoltare durabila orasul viitorului
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

În oraşele viitorului, construite după principiile dezvoltării durabile, dimensiunile locuinței și ale proprietăţilor sunt mai mici – în parte datorită eliminării căilor de acces și  garajelor. Probabil că într-un  astfel de oraş, oamenii nu vor mai călători cu maşina. De asemenea, trotuarele sau căile de acces pavate vor reduse cu cel puţin 50%, pe măsură ce spaţiile verzi vor fi cele care formează decorul celor mai multe dintre peisjale urbane.

Cartierele vor fi mai prietenoase pentru pietoni, cu trotuare și drumuri care se conectează spațiile deschise și zonele rezidenţiale. În viitor, vom avea probabil mai multe spații comune de agrement şi grădini comunitare în care vom putea creşte legume în mijlocul oraşului.

În astfel de lume, investiția în transporturi, infrastructură şi tranzit este considerată a fi o greșeală. Peste tot în lume “miliarde de euro au fost cheltuite pentru a construi drumuri, pasaje căi ferate ușoare și subterane în zone urbane dispersate, dar nu acest lucru crescut cota de transit, fie a făcut ca oamenii să migreze tot mai mult, crescând tot mai mult nivelurile de poluare.

În acelşi timp, se prea poate că noile tehnologii vor face în curând aceste sisteme și mai puțin relevante și mai puţin utile”.

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>