Două obiceiuri care ne pot ajuta să slăbim pe măsură ce reducem amprenta asupra mediului

Comments (0) EU

obiceiuri sanatoase slabit

În ultimii ani, a existat o preocupare din ce în ce mai mare cu privire la stilul de viață asociat muncii la birou şi a activităţilor pasive care favorizează apariţia bolilor de inimă și a obezităţii. Tehnologia face ca stilul nostru de viață să devină din ce în ce mai sedentar, dar formarea unor obiceiuri simple cum ar fi mersul pe jos sau cu bicicleta poate aduce o schimbare vizibilă.

Cu toate acestea, ne-am obişnuit atât de mult să ne folosim de maşină încât chiar şi atunci când ne urcăm la volan chiar şi pentru distanţe foarte scurte. Mersul pe jos sau cu bicileta atunci când nu avem neapărat nevoie de maşină ne poate ajuta să devenim mult mai sănătoşi pe măsură ce contribuim la reducerea amprentei asupra mediului.

Un studiu din 2016 publicat în “The Lancet Diabetes & Endocrinology” a constatat că cei care merg pe jos în fiecare zi sau merg la lucru cu bicicleta au mai puțin grăsimi corporale și un indice de masă corporală inferioară. Pentru femei, ciclismul ajută considerabil atunci când se doreşte obţinerea unei scăderi în greutate.

Pe de altă parte, aproximativ un sfert din emisiile de gaze cu efect de seră provin de la mașini și alte forme de transport. Reducerea chiar și a unei părți din amprenta noastră de carbon poate dura mult, însă orice efort este important.

Chiar dacă probabil nu v-a trecut niciodată prin minte, zahărul nu este numai dăunător pentru sănătate, ci şi pentru mediu. Experţii consideră că plantațiile de trestie de zahăr au dus la unele dintre cele mai importante pierderi în ceea ce priveşte biodiversitatea, mai mult decât orice produs agricol din lume.

Astfel, zahărul nu doar contribuie la boli de inimă, cancer și obezitate, dar consumul de băuturi zaharoase poate fi, de asemenea, legat de 184.000 de decese în fiecare an, la nivel mondial, potrivit unei cercetări publicate în 2010. În acelaşi, timp industria zahărului are un impact negativ covârşitor asupra mediului.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Animale
Recifuri de corali
Veste excelentă pentru recifurile de corali. Specialiștii americani au reușit o premieră mondială

În apele teritoriale ale SUA se află și Marea Barieră de Corali Americană, organism care tocmai a primit o veste...

Close