Fabricile LEGO au început să producă echipamente medicale anti-coronavirus

Comments (0) Campanii Sociale

Viziera Covid-19

Faimosul producător de puzzle-uri LEGO se adaptează vremurilor complicate prin care trece întreg mapamondul și anunță faptul că fabrica din Billund, Danemarca produce zilnic peste 13.000 de viziere care ajung la Departamentul de Sănătate din această țară.

 

Sursa: LEGO/INSTAGRAM

Sursa foto: LEGO/INSTAGRAM

Potrivit people.com, inițiativa uriașului producător de jucării are rolul de a sprijini sistemul medical din Danemarca, țară care până în 17 aprilie a raportat peste 6800 de cazuri de infectări cu coronavirus. Potrivit unui comunicat al companiei, LEGO a cerut îndrumarea specialiștilor în sănătate, astfel încât echipamentele să corespundă tuturor standardelor în vigoare. 

Pentru acest proiect, LEGO a implicat peste 100 de angajați ai companiei, aceștia lucrând împreună pentru a stabili un design al acest viziere, dar și materialele ce trebuie utilizate pentru fabricarea lor. De altfel, LEGO a postat pe canalul de Instagram al companiei mai multe imagini care îi arată pe angajați testând aceste echipamente care au fost realizate în doar câteva săptămâni de la momentul în care ideea a fost lansată.

Pe de altă parte, contrar temerilor unor fani, această inițiativă nu corespunde cu o stopare a producției de jucării și puzzle-uri LEGO. De altfel, compania a anunțat faptul că donează mai mult de 500.000 de seturi LEGO, ca parte a unui challenge inițiat în social media, acolo unde compania derulează și mai multe proiecte educaționale dedicate copiilor aflați acum în distanțare socială. În plus, fundația caritabilă a celor de la LEGO a donat deja 50 de milioane de dolari către inițiative care luptă pentru a atenua efectele pandemiei provocate de noul coronavirus.

Comments are closed.

More in Oameni
Căsătoriile pe Skype, ultima modă în vremea Coronavirusului

Noul coronavirus a provocat nu numai o pandemie de proporții globale, ci și schimbări sociale la care nimeni nu s-ar...

Close