Franţa a anunţat că va elimina complet toate activităţile de exploatare şi producţie de petrol și gaze pe teritoriile sale

Comments (0) Pamant

exploatare petrol

Președintele Emmanuel Macron a prezentat un proiect de lege care prevede planuri de eliminare treptată a tuturor acţiunilor şi întreprinderilor care desfăşoară activitate de exploatare şi producţie de petrol și gaze pe teritoriile sale continentale și de peste mări, până în 2040. Legislația, care se așteaptă să treacă în cursul acestui an, va face din Franța prima țară care face un astfel de salt.

Despre acest plan, Reuters raportează:

În proiectul prezentat cabinetului, Franța nu va mai elibera permise de exploatare. Extinderea concesiunilor actuale va fi treptat limitată până când acestea vor fi eliminate total până în 2040 – când Franța intenționează totodată să pună capăt vânzării de vehicule pe benzină și diesel.

Cu toate acestea, mulţi consideră că acesta este un proiect mai mult decât îndrăzneţ. La momentul actual, Franța produce doar aproximativ 1% din consumul de petrol și gaze; și va continua să importe și să rafineze petrolul. Deci … planeta va fi în continuare zdrobită și împovărată de emisiile de carbon, nu doar în Franța. Pe de altă parte, proiectul va reprezenta o închidere de aproximativ 63 de situri, asociate cu producția a 15 000 de barili pe zi.

În acelaşi timp, acesta se aliniază obiectivului Franței de a fi neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon până în 2050.Ministrul Ecologiei, Nicolas Hulot, spune că acest plan arată angajamentul Franței față de obiectivele privind schimbările climatice și îi va permite să convingă şi pe alții să o urmeze, notează Reuters.

Adăugând că legea ar putea “afecta companii cum ar fi Total France, care, deși a întrerupt explorarea petrolului în Franța continentală, are permisiunea de a explora în teritoriile de peste mări. De asemenea, Franța intenționează să oprească producția de energie electrică rezultată din cărbune până în 2022, precum și să reducă în mod semnificativ utilizarea energiei nucleare, fără a se concentra însă prea mult asupra unei creșteri a energiei regenerabile.

Totuşi, chiar dacă acţiunile şi declaraţiile oficialilor francezi par la acest moment a fi doar simbolice, o astfel de întreprindere rămâne demnă de lăudat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close