Gucci va renunța la articolele din blană din 2018

Comments (0) Uncategorized

haine de blana
Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

În lumea modei, blănurile au devenit mai mult un simbol al cruzimii decât un lux.

Nu veți mai vedea niciodată aceste piese de modă admirate odată pe podiumul Gucci. Compania a anunțat săptămâna trecută că va elimina treptat toate articolele de îmbrăcăminte din blană până când colecția de primăvară-vară va fi lansată în 2018.

Declarația a venit săptămâna trecută când președintele companiei și CEO-ul Marco Bizzarri au discutat la Colegiul de modă din Londra. El spune că mișcarea demonstrează „angajamentul absolut al companiei de a face viabilitatea o parte intrinsecă a afacerii noastre.”

De asemenea, este în conformitate cu starea generală şi opia publică referitoare la utilizarea blănurilor în aceste zile. in plus, marca italiană Armani a promis în 2016 că va renunța la blană și un număr impresionant de mărci de modă au semnat lista Humane Society a vânzătorilor cu amănuntul fără blană.

Cei de la Human Society sunt foarte mulțumiți de anunțul dat de Gucci. Președintele Kitty Block este citat în the Guardian:

„Prin renunțarea la blană, Gucci schimbă jocul. Dacă această forță de producție italiană pune capăt folosirii blănurilor datorită cruzimii implicate, va avea un efect imens în toată lumea modei.”

Argumentele împotriva îmbrăcămintei de blană sunt puternice. Alianța Fur-Free, un grup internațional care promovează bunăstarea animalelor și care promovează alternativele de blană din industria modei, explică faptul că majoritatea animalelor folosite pentru îmbrăcămintea din blană sunt cultivate intens. Problemele complicate sunt faptul că rasele lor sunt, în esență, sălbatice și au suferit un proces de domesticire foarte limitat.

„Ținutul în cuști mici, frica de oameni și restricția de a manifesta comportamente naturale determină animalele din fermele de blană să prezinte un număr mare de probleme legate de stres și de bunăstarea animalelor [cum ar fi] rănile infectate, lipsa membrelor de la incidente de mușcături, picioare îndoite, deformări ale gurii, auto-mutilare, canibalism de frați sau descendenți morți și alte comportamente stereotipice legate de stres.”

Gucci plănuiește să facă o licitație cu toate hainele din blană rămase pentru a strânge bani pentru Human Society și LAV (o campanie italiană a drepturilor animalelor).

 

Share on Facebook0Pin on Pinterest0Tweet about this on Twitter0Share on Google+0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>