Incredibilele tacâmuri comestibile ar putea reduce cantitatea de gunoi din plastic cu 1 milion de tone (sau chiar mai mult)

Comments (0) Campanii Sociale, Responsabil TV

Una din cele mai mari probleme existente în India la ora actuală o reprezintă cantitatea de gunoi provenită din utilizarea tacâmurilor de plastic. Aproape toţi cetăţenii Indiei mănâncă utilizând tacâmuri din plastic, ceea ce înseamnă că anual depozitele de deşeuri se măresc cu 120 de miliarde de bucăţi. Compania Bakey’s Edible Cutlery, fondată în anul 2010, oferă o alternativă cetăţenilor: tacamri comestibile.

Tacâmurile sunt făcute din grâu, orez şi mei şi au diferite arome. Când ai terminat de mâncat, poţi să mănânci şi tacâmurile. Acestea sunt vegane şi biodegradabile; au un termen de expirare ce variază între de 18 luni şi 2 ani dacă sunt păstrate în ambalajul original. Preţul lor este puţin mai mare decât al tacâmurilor din plastic.

Fondatorul companiei, Narayana Peesapaty, a explicat într-o conferinţă TedX Talk, faptul că indienii au o mare problemă cu cantităţile mari de gunoi deoarece plasticul este relativ ieftin şi poate fi procurat de către aproape oricine. Idea din spatele acestei invenţii este aceea că în cazul în care tacâmurile nu sunt consumate, acestea se degradează foarte uşor dacă sunt aruncate la gunoi (între 3 şi 7 zile).

Una din cele mai des adresate întrebări este aceea referitoare la produsele care pot fi reutilizate şi anume de ce s-ar produce tacâmuri comestibile în loc să fie promovate acelea care pot fi reutilizate (spre exemplu, cele din metal)? Răspunsul este acela că indienii sunt deja obişnuiţi să utilizeze tacâmuri de unică folosinţă. Scopul nu a fost acela de a creea o competiţie pe piaţa producătorilor de tacâmuri de unică folosinţă, ci aceea de a oferi o alternativă la produsele ne-biodegradabile şi neprietenoase cu mediul înconjurător.

Momentan, 100 de astfel de linguri costă 4 dolari, cu puţin mai mult decât produsele din plastic. Dar, Peesapaty spune că poate să îşi facă produsele la fel de ieftine ca şi cele din plastic, dacă are suficiente comenzi. Dacă are mai multe comenzi, poate negocia cu fermierii preţuri mai bune pentru cerealele utilizate şi deci preţul de producţie va fi mai mic.

Doreşti să ajuţi această companie? Bakey’s a începul o campanie de crowdfunding le Ketto.org, un site din Asia ce se adresează strângerilor de fonduri pentru companiile la început de drum. Compania Bakey’s a reuşit să strângă până în prezenţa o suma de 15 ori mai mare decât cea pe care şi-o propusese iniţial, dar poţi să îi susţii dacă achiziţionezi tacâmuri comestibile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close