Mobilierul creat din ciuperci vii: Cum arată acesta şi de ce este util?

Comments (0) Pamant

mobila ecologica

Cu scopul de a găsi materiale alternative care sunt atât regenerabile, cât și non-toxice, designerii se îndreaptă spre o varietate de posibilități surprinzătoare. Miceliul – sau partea vegetativă a ciupercilor care se dezvoltă în structuri asemănătoare cu firele – este unul dintre aceste materiale interesante care vor putea fi folosite cu succes pentru a produce mobilă într-un mod ecologic.

mobilier ecologic

Până acum, miceliul a fost folosit ca element integrat pentru construirea de blocuri, mobilier şi cadre structurale; acum, echipa de design Sebastian Cox și Ninela Ivanova creează o colecție de accesorii pe bază de miceliu, care conferă o senzație de moale, fără a folosi de fapt piele.

mobilier ecologic

Coelcţia Mycelium + Timber a fost creată folosind benzi de lemn de salcie țesute în aşa fel încât să faciliteze formarea de mucegaiuri. La aceste matrițe s-au adăugat fomes fomentarius, un fel de ciupercă care iubeşte resturile de lemn. După o perioadă de timp în matriță, masa formată a firelor intercalate este scoasă și uscată, creând ceva manual şi minunat într-un mod cu totul natural.

mobila ecologica

Ceea ce este cu adevărat impresionant de fapt nu este legat doar de folosirea unei ciuperci vii, ci de fuziunea celor două materiale. Durabilitatea nu este inventată de noi oamenii – este doar o traducere a ceea ce are sens cu adevărat. Aceste două materiale au o relație naturală în pădure, așa că noi putem exploata asta.

Designerii cred că această metodă de combinare a lemnului cu miceliul ar putea ajuta la înlocuirea lipiciului şi a lemnului de tip MDF.

mobilier ecologic

mobilier ecologic

“În atelierul nostru nu folosim materiale din lemn compozit, pentru că nu am fost niciodată mulțumit de agentul de legare care ține lemnul împreună. Ca urmare, am avut întotdeauna un fel de interes fantezist în “reinventarea” unui tip de MDF și găsirea de noi modalități de a lega fibrele lemnoase fie în foi, fie în forme îngroșate, în mod ideal fără lipici.”

Mycelium este o componentă versatilă a naturii: face solurile noastre mai sănătoase, și acum, pare că într-o bună zi se va transforma într-un material de construcție regenerabil pentru structurile și mobilierul nostru.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close