NASA dezvăluie „muzica” stranie auzită de astronauţii lunari în 1969

Comments (0) Univers

NASA dezvăluie „muzica” stranie auzită de astronauţii lunari în 1969

NASA a făcut în sfărşit publică o înregistrare a unor sunete ciudate pe care astronauţii au raportat că le-au auzit în anul 1969 în timp ce erau pe Lună, departe de orice contact radio cu Pământul.

Zgomotele şuierătoare neobişnuite au fost raportate ca fiind auzite în mai,1969 de către astronauţii de pe Apollo 10 în timp ce aceştia se mişcau în cerc pe Lună, cu doar câteva luni înainte să păşească primii astronauţi pe suprafaţa lunară, pe 21 iulie. Ei trei astronauţi de la bordul navei erau: Thomas Stafford, John Young şi Eugene Cernan. Sunetele, care au durat în jur de o oră, au fost înregistrate şi transmise în Houston, la centrul de control al misiunii.

„Auzi asta? Acel sunet şuierător?”, întreabă Cernan, descriindu-l ca fiind „un tip de muzică din alt spaţiu”. Cei trei au simţit că sunetele erau atât de stranii încât au dezbătut dacă să le spună superiorilor de la NASA despre acestea, de teamă că nu ar fi fost luaţi în serios şi nici în considerare pentru viitoarele misiuni în spaţiu.

O transcriere a textului a fost dezvăluită în 2008, dar materialul audio a fost făcut public recent. NASA susţine că sunetele nu puteau fi considerate ca venind de la extratereştrii.

Un inginer de la agenția spațială americană spune că cel mai probabil sunetele au provenit de la interferenţele cauzate de radiourile aflate în apropiere unele faţă de celelalte în modulul lunar şi modulul de comandă.

Totuşi, astronautul Al Worden, care a zburat la bordul navei Apollo 15 , dezbate această explicaţie, spunând că „logica îmi spune că dacă a fost ceva înregistrat acolo, înseamnă că există ceva acolo”.

Dar Michael Collins, pilotul navei Apollo 11, care a devenit prima persoană care a zburat în jurul Lunii de unul singur, în timp ce Buzz Aldrin şi Neil Armstrong păşeau pe suprafaţă, a spus că a auzit şi el „un sunet straniu woo-woo” dar a fost de acord cu explicaţia dată de interferenţele radio. De fapt, el a fost avertizat înainte de a ajunge pe Lună, lucru dezvăluit în cartea sa, Carrying the Fire: An Astronaut’s Journeys.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni, Scrisori de bine
Filtru de aer împotriva virusului COVID 19
A fost realizat primul filtru de aer capabil să rețină și să omoare virusul COVID 19.

Cercetătorii de la Universitatea din Houston au reușit să realizeză un filtru de aer capabil să prindă și să omoare...

Close