Noile cercetări arată că păianjenii pot auzi de la distanţe incredibile, prin intermediul firelor de păr

Comments (0) Animale

paianjeni cercetari

Cu toții îi cunoaştem. Acele opt picioare înfiorătoare, care escaladează cele mai ascunse colţuri ale încăperilor. Cercetătorii au descoperit recent ca păianjeni ne pot auzi de la celălalt capăt al camerei, chiar dacă noi nu îi putem vedea!

Surprinzătoarea descoperire

Oamenii de ştiinţă au descoperit de ceva timp că păianjenii au o vedere excepțională şi pot să simtă vibrații în apropiere. Dar, pentru că ei nu-au urechi, oamenii de știință au crezut până acum că ei nu pot auzi deloc.

“Manualele tradiţionale spun că păianjenii sunt deosebit de sensibili la vibrații propagate în aer. Noi am descoperit că aceştia pot de fapt auzi lucruri care se petrec mult mai departe decât ne-am fi imaginat.”, spune Gil Menda, cercetator de la Universitatea Cornell.

De fapt, aceasta descoperire s-a întâmplat accidental. Cercetatorii studiau modul în care antenele procesează informațiile vizuale prin înregistrari neuronale ale activităţii creierului lor. După câteva ore de studiu, cercetătorii au realizat că paianjenii răspundeau la sunetele care erau emise din cealaltă parte a încăperii.

paianjeni cercetari

Cercetarea

După descoperirea făcută, cercetătorii au făcut mai multe experimente pentru a vedea în ce fel pot auzi păianjenii. Astfel, au realizat că acesţia sunt sensibili la sunete de cea mai joasă frecvență antre 80 și 130 hertzi (Hz). Deşi ne-am fi gândit probabil că micile antene ale paianjenilor sunt responsabile pentru auzul acestora, în realitate firele de păr de pe picioarele lor sunt cele care sunt sensibile la sunet. Anterior, oamenii de știință au crezut firele de păr pot detecta vibrațiile din aer de la doar câțiva centimetri distanță. Noua descoperire a arătat că de fapt firele de păr de pe picioarele păianjenilor functionează de fapt ca nişte organe auditive.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Oameni
Căsătoriile pe Skype, ultima modă în vremea Coronavirusului

Noul coronavirus a provocat nu numai o pandemie de proporții globale, ci și schimbări sociale la care nimeni nu s-ar...

Close