O companie din Anglia produce mobilă 100% din deşeuri

Comments (0) Pamant

mobila din materiale reciclate

O nouă companie pe piața mobilierului ecologic oferă o colecție de mobilier și accesorii pentru casă care vine cu un set de standarde îndrăznețe.

Concentrându-se pe transformarea gunoiului într-o comoară, Pentatonic își propune să demonstreze că există o cale mai bună de urmat pentru mobilierul de casă decât tendinţa generală de a utiliza materiale virgine pentru a crea produse relativ de scurtă durată.

Avem deja suficientă sticlă, plastic și metale pe suprafața planetei pentru a face din ele orice ar fi necesar. Pentatonic foloseşte un flux de deșeuri ca materie primă pentru produsele sale, care sunt destinate a fi cu adevărat ecologice, datorită faptului că sunt fabricate din materiale reciclate 100%.

Pe de alta parte, se estimează că, la nivel mondial, au fost achiziționate anul trecut aproximativ 480 de miliarde de sticle de plastic, iar această cifră crește, unele previziuni spunând că, până în 2021, putem cumpăra mai mult de 580 miliarde de plastic sticle pe an.

O cantitate de 8,3 miliarde de tone de plastic a fost produsă din anii ’50 până acum, cea mai mare parte a acesteia ajungând sub formă de deşeuri în oceane. De asemenea, printre obiectele care produc o volum din ce în mai ridicat de deşeuri se numără aparatele electrocasnice care sunt schimbate tot mai des, fără a fi întotdeauna necesar şi fără ami fi reciclate.

Potrivit co-fondatorilor Pentatonic, Jamie Hall și Johann Boedecker, compania își propune să perturbe industria mobilei nu numai prin utilizarea deșeurilor în proporţie de 100% pentru fabricarea produselor sale şi “fără a compromite un centimetru în design, performanță sau funcție” dar și prin încorporarea tehnologiei de fabricare a automobilelor pentru a o construi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in EU, Oameni
inteligență
Cum putem deveni mai inteligenți fiind mai umili

Psihologi renumiți ai unor universități americane au descoperit în studiile lor că inteligența unei persoane este strâns legată de capacitatea...

Close